Gemeente Spijkenisse


Hondencontroleurs weer op pad

29 juni 2009

Hondenbelasting

De komende maanden gaan hondencontroleurs in de hele gemeente woningen langs om te kijken of daar honden zijn, waarvoor honden- belasting betaald moet worden.

Het is verplicht de hond zelf aan te melden. Doet de houder dit niet, dan kan de te weinig geheven belasting nagevorderd worden met een verhoging van 100%.

Voor 2009 is het tarief voor de eerste hond EUR 65,81 en voor iedere volgende hond EUR156,75. Voor een kennel betaalt men EUR 467,58.

Als gevolg van de controles is het aantal in de gemeente geregistreerde honden de laatste jaren met ruim 2000 gestegen. Op dit moment zijn ruim 5.700 honden en 21 kennels geregistreerd. Voortaan wordt twee keer per jaar een hondencontrole uitgevoerd.

De controleurs werken voor een door de gemeente ingehuurd bedrijf. Zij maken zich altijd bekend met hun legitimatiekaart met pasfoto. De politie is op de hoogte van welk bedrijf namens de gemeente de controle uitvoert.

Hond aanmelden via het Digitaal Loket
Een nieuwe hond kan makkelijk en snel online bij de gemeente worden aangemeld via het Digitaal Loket op deze website. Ook afmelden kan op deze manier. In het Digitaal Loket is uitgebreide informatie te vinden over hondenbelasting.

Bellen kan ook met afdeling Publiekszaken
telefoon (0181) 69 68 81 van 08.30 tot 17.00 uur.

Externe links


* Hondenbelasting Naar meer over hondenbelasting in Spijkenisse en het aan- of afmelden van een hond in het Digitaal loket. [Let op! het Digitaal loket opent in een nieuw venster]