Provincie Noord-Holland

Dutch Media Hub van start

29-6-2009

De provincie Noord-Holland werkt samen met stichting iMMovator en marktpartijen uit de media-industrie aan de vorming van de Dutch Media Hub. Deze hubfunctie omvat een breed palet aan diensten en faciliteiten op het gebied van digitale media.

Nederland heeft een uitstekende positie om de centrale opslag- en distributieplaats voor Europa te worden. Gedeputeerde Bond: Het is nu vooral aan de betrokken bedrijven om het met elkaar te gaan uitvoeren en de Dutch Media Hub daadwerkelijk tot stand te brengen. Ik wens hen hierbij veel succes en ik volg ze op de voet.

Handelsmissie Californië
In januari 2008 is een Noord-Hollandse delegatie onder leiding van gedeputeerde Jaap Bond in Californië geweest om de Amsterdamse regio te promoten als digitale doorvoerhaven van film- en videomateriaal. Amerikaanse filmbedrijven hebben interesse getoond. De volgende stap was een haalbaarheidsstudie. Dit onderzoek heeft aangetoond dat er op dit gebied voor de Nederlandse Audiovisuele sector grote kansen liggen. Een succesvol Europese Media Hub heeft een aanvullend marktpotentieel tot ca. 500 miljoen euro per jaar. Stichting iMMovator is het initiatief gestart en heeft bedrijven, overheden en kennisinstellingen hierbij betrokken.

Pieken in de Delta
De succesvolle Dutch Media Hub heeft brede steun vanuit de lokale, regionale en landelijke overheid. Stichting iMMovator heeft samen met de provincie Noord-Holland en de gemeenten Almere, Amsterdam en Hilversum een aanvraag ingediend voor het stimuleringsprogramma van het ministerie van Economische Zaken 'Pieken in de Delta'.

Nieuwsredactie

Perspectieven voor een Nederlandse contenthub - Eindrapportage