Achmea Groep


Samenwerking Avéro en eBenefits

29 juni 2009

Avéro Achmea koppelt als eerste verzekeraar per 1 juli aanstaande haar administratiesysteem voor beleggingspensioenen aan eBenefits 5.0. De koppeling van het administratiesysteem levert het intermediair tijdwinst en gemak op. De administratiestroom wordt beperkt tot slechts één druk op de knop.

Veranderingen in bijvoorbeeld wetgeving leidt voor het intermediair steeds vaker tot extra administratieve lasten. Moderne technologie kan de ondernemer ontlasten en bovendien een fikse kostenbesparing opleveren. Reden voor Avéro Achmea en eBenefits om de handen in één te slaan.

Vanaf 1 juli kan het intermediair pensioenmutaties via de MutatieManager van eBenefits digitaal aanleveren bij Avéro Achmea. Afzonderlijke formulieren invullen of email-berichten sturen is dan niet langer nodig. Wanneer een werknemer bijvoorbeeld verhuist, hoeft dat maar één keer te worden doorgegeven via de MutatieManager van eBenefits. Dit is sneller en bovendien veel effectiever. Omdat eBenefits via alle mogelijke internetbrowsers werkt, kunnen pensioenmutaties zelfs via een iPhone of PDA worden verstuurd.

Inlogcode

Naast het gemak, levert eBenefits op een eenvoudige manier compleet inzicht in de verzekerde arbeidsvoorwaarden en de kosten. Ook kan het intermediair, met een eigen inlogcode, werknemers zelf inzicht geven in hun arbeidsvoorwaardenpakket.

De samenwerking met eBenefits is voor Avéro Achmea een volgende stap in de ketenintegratie en professionalisering van de samenwerking met haar intermediair. Deze mijlpaal biedt het intermediair gemak, kostenbesparing en nieuwe advies- en verkoopkansen.