Politie Brabant-Noord

Aangehouden verdachte blijkt mysterieuze agressieve man

'S-Hertogenbosch, 29-06-2009

De 31-jarige Bosschenaar die afgelopen vrijdag door de politie in zijn woning is aangehouden voor mishandeling van een 57-jarige man wordt ook verdacht van meerdere mishandelingen. In de periode tussen 2 juni en 11 juni zijn in totaal vier incidenten gebeurd waarbij mensen mishandeld of van de fiets getrokken zijn.

Meldingen

Op 2 juni is een 61-jarige vrouw uit Rosmalen op het schoolplein van een school aan de Zandveldstraat zomaar door een onbekende man in haar buik geschopt. De vrouw raakte daardoor gewond en was hierna erg overstuur. Op 4 juni is een 72-jarige vrouw uit Rosmalen op de Kooikersweg van haar fiets geduwd door een onbekende man waarbij ze lelijk ten val kwam. Ook had ze van hem een kopstoot gekregen. Op 11 juni zijn er twee incidenten gemeld. Een 49-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch was van haar fiets geduwd op de Kooikersweg en geschopt door een onbekende man. Kort daarvoor was op de Simon Stevinweg de 57-jarige man ook bijna van zijn fiets geduwd. De slachtoffers waren erg overstuur en bang geworden door deze incidenten.

Onderzoek

De aangevers en getuigen konden een goed signalement geven van de verdachte. Toen bleek dat het vermoedelijk om dezelfde man ging in deze verschillende zaken. Alleen kon zijn identiteit nog niet achterhaald worden. Het signalement werd getoond op een briefing die aan agenten gegeven wordt voordat ze hun dienst beginnen. Een agent had in 2006 een aanrijding van een man behandeld had die erg op het signalement leek. Na onderzoek bleek het huidige signalement van deze man nog geheel overeen te komen met het signalement van de verdachte van de mishandelingen.

Aanhouding

Na overleg met justitie heeft de politie vrijdag de man in zijn woning aangehouden. In het verhoor bekende de man de mishandelingen grotendeels. De man zal woensdag voor de Rechter Commissaris geleidt worden. De recherche onderzoekt de zaak verder. Mochten meer mensen soortgelijke incidenten ondervonden hebben worden zij verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche van het District 's-Hertogenbosch via 0900-8844.