Gemeente Lingewaal


Lingewaalse Veteranendag, zaterdag 27 juni jl.
Lingewaalse veteranen samen met loco-burgemeester Cor van Ooijen en wethouder Griedo Bel, zaterdag 27 juni 2009 (internet).jpg

Afgelopen zaterdag 27 juni werd de Nationale Veteranendag voor de vijfde achtereenvolgende keer georganiseerd.

De Veteranendag heeft als doel om meer bekendheid over en waardering voor de 140.000 veteranen die ons land telt te krijgen. Nederland kent niet alleen Tweede Wereldoorlog-, Indië-, Nieuw-Guinea- en Korea-veteranen. Inmiddels zijn er ook veel jonge veteranen, mannen en vrouwen die werden ingezet bij internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Â

De gemeente Lingewaal telt 57 veteranen. Voorheen werden deze Lingewaalse veteranen uitgenodigd voor een ontbijt in het gemeentehuis en een bezoek aan het defilé in Den Haag. De afgelopen jaren bleek dat de aanmeldingen voor dit evenement steeds minder werden. Dit heeft de gemeente Lingewaal doen besluiten, om de Veteranendag anders aan te pakken. Er is dan ook voor gekozen om dit jaar deze dag op lokaal niveau te organiseren. 16 veteranen deden afgelopen zaterdag mee aan de eerste Lingewaalse Veteranendag. Samen met hun partners werden zij in Fort Vuren (Vuren) ontvangen met koffie, gebak en muziek (Phaedra Kwant (bassiste) en Henk Sprenger (gitarist). Loco-burgemeester Cor van Ooijen begroette en sprak het gezelschap toe. In een informele sfeer werden door de verschillende generaties verhalen uitgewisseld. Ook had men de gelegenheid om mee te doen aan een rondleiding over Fort Vuren. Het weer zorgde voor een mooi goudrandje op deze dag.

Â

Binnenkort zijn op deze pagina meer foto's te vinden.