Landelijke Studenten Vakbond


Jongeren sluiten de rijen in kritiek op Plasterk

pers | 26-06-2009

Den Haag - De petitieactie van het CDJA tegen de plannen van minister Plasterk om studenten een tweede bachelor en master zelf te laten betalen, vindt veel steun. De petitie - die ondertekend kan worden op www.stopplasterk.nl - mocht op bijval rekenen van de jongerenorganisaties van de PvdA, CU en D66. Ook de studentenvakbonden LSVb en ISO steunen het CDJA in haar kritiek.

Evenals het CDJA maken andere politieke jongerenorganisaties zich zorgen om de plannen van Plasterk, die studenten wel zo'n 10.000 euro per jaar kunnen gaan kosten. CDJA voorzitter Jeroen van Velzen: "Het is tekenend dat de jongeren van alle coalitiepartijen een groot probleem hebben met het voorstel van Plasterk. Juist nu zou de regering moeten investeren in de kenniseconomie. Nu wordt de generatie geschoold die straks de staatsschuld moet terugbetalen en de vergrijzing moet opvangen. In plaats van te bezuinigen zou het kabinet moeten investeren in de kwaliteit van het onderwijs."

Aanstaande dinsdag zal de petitie met alle steunbetuigingen aan minister Plasterk worden overhandigd. Van Velzen: "We roepen de minister én de fracties in de Tweede Kamer op om van dit wetsvoorstel af te zien. Houd het onderwijs toegankelijk en investeer in kwaliteit!"