Gemeente Midden Delftland


College doet voorstel over locatiekeuze nieuw gemeentehuis

Het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland stelt de gemeenteraad voor een locatiekeuze voor een nieuw gemeentehuis vast te stellen. Voorgesteld wordt te kiezen voor het gebied dat bekend staat als Keenenburg III. Dit gebied ligt tussen de Gaag, de Tiendweg en het verlengde van de Anna van Raesfeltstraat. De raad zal in zijn vergadering van 29 juni a.s. hierover een besluit nemen.

De bouw van een nieuw gemeentehuis is noodzakelijk voor een goede dienstverlening aan de inwoners van de gemeente Midden-Delfland en een adequate werkomgeving van de medewerkers. De huidige gebouwen zijn deels opgetrokken uit noodvoorzieningen die binnen enkele jaren aan vervanging toe zijn.

Aan de locatiekeuze is een uitgebreid onderzoek voorafgegaan. Als eerste stap zijn in de notitie âLocatieonderzoek nieuw gemeentehuisâ de mogelijkheden in Schipluiden in kaart gebracht en op basis van een aantal criteria met elkaar vergeleken. Deze criteria zijn: stedenbouwkundige aspecten, grondgebruik, relatie streekplan / bestemmingsplan, verkeerskundige aspecten en exploitatie-aspecten.

Op basis van het onderzoek heeft het college de conclusie getrokken dat de locatie Keenenburg III de beste locatie is voor een nieuw gemeentehuis. Het college stelt de raad voor deze locatie te aanvaarden als uitgangspunt voor het opstellen van een plan van aanpak om tot een nieuwe huisvesting te komen. Dit plan van aanpak zal in de tweede helft van 2004 worden opgesteld.

In september zal een voorlichtingsavond over de bouwplannen worden gehouden. Nadere berichtgeving hierover volgt op een later moment.