Gemeente Valkenburg aan de Geul

Rolling on Wheels komt naar Houthem

Burgemeester Eurlings ontvangt estafettedeelnemers

Op zondag 29 juni a.s. zullen omstreeks 15.45 uur de deelnemers aan de rolstoelestafette Rolling on Wheels arriveren bij de Ronald McDonald Kindervallei in Houthem-Sint Gerlach. Daar zullen zij worden ontvangen door burgemeester Martin Eurlings van de gemeente Valkenburg aan de Geul. De 16 deelnemers aan de estafette Rolling on Wheels zijn allen jongeren met de ziekte van Duchenne, een hardnekkige spierziekte. Doel van Rolling On Wheels is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goede doel: de continuïteit van Stichting On Wheels waarborgen en om nieuwe doelstellingen te kunnen blijven realiseren. Eén van deze nieuwe doelstellingen is de realisatie van een vakantiehuisje in Limburg. De estafette zal eindigen op 5 juli a.s. in Maassluis.

Op 20 december 1997 is de stichting On Wheels door Roel en Marijke Sentges in het leven geroepen, ouders van Nik en Jessy, bij wie in 1992 de ongeneeslijke spierziekte van Duchenne werd geconstateerd. Naar aanleiding van een vakantie in 1996 die niet zo lekker was gelopen, kregen zij een idee om een aangepaste camper te laten bouwen. Die kostte echter 250.000 euro. Om geld in te zamelen ging Marijke Sentges daarom loten verkopen ter waarde van vijf gulden per stuk. Op dit moment verhuurt de stichting aangepaste kampeervoertuigen, zoals speciale campers en caravans, aan de zogenaamde Vrienden van On Wheels en donateurs. Stichting On Wheels draait al vanaf 1997 op de vele gulle gevers en ontvangen geen overheids- of gemeentesubsidie.

De start van de estafette vindt zondag plaats om 14.00 uur bij het kantoor van Vodafone aan de Avenue Céramique in Maastricht. Het startschot zal worden gelost door loco-burgemeester Arnold Keijzer van Maassluis, de finishplaats van de rolstoelestafette.