Ingezonden persbericht


Persbericht

Design award voor Niko
Mysterious wint red dot design award

Met zijn opmerkelijk en innovatief design won Mysterious van Niko een van 's werelds meest befaamde en bikkelharde internationale designwedstrijden. In de categorie 'productdesign' van de red dot award kreeg Mysterious van de jury met topexperten het "red dot" kwaliteitszegel voor hoge designkwaliteit. Deze award wordt enkel toegekend aan uitzonderlijk creatieve, innovatieve en kwaliteitsvolle producten. Dit jaar werden in totaal 3.231 producten uit 49 landen aan de jury van experten voorgelegd. De feestelijke awarduitreiking met meer dan 1.000 gasten gaat door op 29 juni 2009 in het Aalto-Theater in Essen, Duitsland.

"Succesvolle producten verschillen van minder succesvolle producten doordat ze ook in de echte wereld standhouden," zegt designexpert prof. dr. Peter Zec, initiatiefnemer van de red dot design award. "Een succesvolle deelname aan een designwedstrijd kan al een indicatie zijn van het latere commerciële succes van een product, omdat deze wedstrijden een objectivering mogelijk maken van de anders heel subjectieve beslissingen op het vlak van design." Een award winnen op een internationaal erkende designwedstrijd zoals de red dot design award geeft daarom al een belangrijke indicatie van het feit of een product potentieel heeft om internationaal door te breken.

De producten die voor de red dot design award ingediend worden, worden beoordeeld door een internationale jury van erkende designexperten. Zij onderzoeken en testen de producten en beoordelen ze volgens criteria zoals graad van innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, milieubewustheid en functionele duidelijkheid. Dit jaar werden 3.231 inzendingen uit 49 landen aan het deskundig oordeel van de jury onderworpen.

De tentoonstelling van de winnende producten in het red dot design museum Samen met de andere producten die een award wonnen, zal Mysterious van 30 juni tot 26 juli 2009 te bezichtigen zijn op de tentoonstelling "Design on stage - winners red dot award: product design 2009" in het red dot design museum op de site van de 'Zeche Zollverein', dat op de Werelderfgoedlijst staat. Met ongeveer 1.500 producten op meer dan 4.000 vierkante meter herbergt het red dot design museum de grootste permanente collectie van hedendaags design ter wereld.

De red dot design award
Vandaag is de red dot design award, die voor het eerst toegekend werd in 1955, 's werelds grootste en meest befaamde designwedstrijd. De red dot design award bestaat uit de individuele categorieën "red dot award: productdesign", "red dot award: communicatiedesign" en "red dot award: designconcept". In 2008 telde de wedstrijd ongeveer 11.000 inzendingen uit 61 landen.

Voor meer informatie kan u terecht op de volgende website: "www.red-dot.de/press"