Ingezonden persbericht

Persbericht
29-06-2009

Ambassadeurs 2009 van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zijn bekend

Voor de vierde keer op rij werden in de afstudeerjaren in het secundair onderwijs GO! ambassadeurs verkozen.
GO! ambassadeurs zijn jonge mensen die verdraagzaam, respectvol, positief kritisch, mondig, verantwoordelijk, geëngageerd,
creatief, zelfstandig, sociaal en leergierig zijn. Deze waarden uit het Pedagogisch Project van het GO! staan centraal bij de verkiezing tot GO! ambassadeur.
De namen zijn gekend. 265 ambassadeurs staan klaar om de 'spirit' van het GO! een gezicht en een stem te geven.

Of zoals bij het uitwuiven van de laatstejaars tijdens de eindproclamatie in een van onze scholen werd gezegd: 'In je groei naar jong-volwassene heb je je tijdens je humaniora enkele doelstellingen van het GO! eigen gemaakt: een open geest, zin voor rechtvaardigheid en een positieve kijk op de dingen. Zo'n ingesteldheid heeft je nu ook tot ambassadeur van het GO! laten verkiezen. Blijf deze waarden verder uitdragen en bouw zo samen met alle anderen die op je pad komen aan een betere wereld. Het ga je goed!'

Een succes
De vierde editie van het ambassadeursproject was opnieuw een schot in de roos. Een ruime meerderheid van de GO! secundaire scholen met een derde graad nam deel aan het project.
In totaal verkozen 137 scholen 265 ambassadeurs. Laatstejaars, directeurs en lerarenteams duidden die leerling(en) aan die binnen de school de waarden van het GO! het best belichamen.

Ambassadeurs 2009
Vanaf vandaag zullen de 265 ambassadeurs op onze website een stem en een gezicht kijken. Neem een kijkje op www.g-o.be/ambassadeurs en volg de vorderingen in onze ambassadeursfiches. Persoonsgegevens, motivatie en een afscheidswoord van de school kun je hier vinden. Uiteraard komen hier ook de ambassadeurs zelf aan het woord, met een blik op zichzelf, hun school en op de toekomst. Eén ding hebben ze alvast gemeen: ze kijken met plezier terug op hun schoolloopbaan in het GO!

Een kersverse ambassadeur zegt het zo: 'Mijn jaren op school waren bijzonder, ik heb veel geleerd en niet alleen leerstof, maar ook respect voor anderen, een dosis cultuur, ... Maar ook dat humor vaak de sleutel is om moeilijke dingen te benaderen.’

Alle ambassadeurs werden bekendgemaakt tijdens de feestelijke eindproclamatie op hun respectieve school. Zij kregen allen naast eeuwige roem ook een passend geschenk.
Alle 9386 laatstejaars van de deelnemende scholen kregen ter herinnering en voor verdere inspiratie, een kleurrijk klembord met de waarden van het GO! en onze engagementsverklaring 'geen muren, geen grenzen, allemaal buren en unieke mensen'.