Ingezonden persbericht

Persbericht

Eerste Sloterplas Festival groot succes

Amsterdam, 29 juni 2009

Op zondag 28 juni is in Amsterdam Nieuw West het Sloterplas Festival afgesloten. Deze eerste editie van dit nieuwe jaarlijkse festival was een groot succes. Meer dan 12.500 bezoekers genoten rondom de Sloterplas van bekende en minder bekende (lokale) artiesten, theater, dans en beeldende kunst. Ruim 500 artiesten namen deel aan het festival, waarvan een groot deel afkomstig uit Amsterdam Nieuw West. De optredens van Aicha Tachinouite en Moustapha Bourgogne uit Marokko, Reda Taliani uit Algerije en de Turkse rapper Ceza (winnaar MTV Award) brachten veel mensen op de been, evenals de oer-Hollandse liederen van het Amsterdams Volkskoor en de Caribische klanken van A Lo Cubano en het Cello Octet Amsterdam. Maar ook de kleinschalige voorstellingen die op verschillende locaties rondom de plas plaatsvonden, waren voor een groot deel uitverkocht.

Het Sloterplas Festival is erop gericht om Amsterdam Nieuw West een culturele impuls te geven. Hierbij is gekozen voor een combinatie van kleinschalige voorstellingen, vaak gemaakt door mensen uit de buurt onder leiding van professionele kunstenaars en het presenteren van grote publiekstrekkers uit verschillende landen. Op deze manier wil het festival zoveel mogelijk bewoners van Amsterdam bij Nieuw West betrekken. Die opzet is bij deze eerste editie geslaagd. Jong en oud wist de weg naar het festival te vinden. Veel programmaonderdelen spraken een brede groep aan, maar er waren ook meer doelgroepgerichte activiteiten zoals de workshop van Opera Pietje, speciaal voor oudere bewoners van dit deel van Amsterdam en de vele kinderactiviteiten.
De organisatie van het festival was in handen van vijf Amsterdamse producenten: Bureau Barel, Marmoucha, Mexit, 24 Karaat en Refresh Entertainment. Het festival presenteerde daarnaast met verschillende partners ook een succesvolle kunstenmarkt en smaakmarkt. De organisatie kijkt uit naar de volgende editie van het Sloterplas Festival, in juni 2010.

Noot voor redacties: