Ingezonden persbericht

29 juni, 2009

Riverbed optimaliseert IT-infrastructuur voor Bugaboo
~ Bestanden nu in enkele seconden te downloaden in plaats van minuten ~

Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, is door Bugaboo gekozen voor het optimaliseren van de IT-infrastructuur. Riverbed implementeerde in totaal tien Steelheads en de Steelhead Mobile-applicatie om de performance van de gecentraliseerde IT-infrastructuur te verbeteren en de arbeidsproductiviteit en klantenservice te verhogen. Volgens Bugaboo, leverancier van trendy kinderwagens, is Riverbed een 'must have'-technologie voor een gecentraliseerde IT-omgeving. Zonder Riverbed had Bugaboo haar gehele IT-infrastructuur moeten rebuilden of genoegen moeten nemen met een slechtere performance.

Bugaboo heeft haar IT-infrastructuur geconsolideerd tot één datacenter in Amsterdam. Hoewel dit kosten heeft bespaard, heeft dit ook geleid tot een slechtere en vertraagde applicatieperformance voor de gebruikers, die werken via het Wide Area Network (WAN). Daarnaast heeft ook de klantenservice geleden onder deze vertragingen.

Volgens Guillaume Groen, infrastructuurmanager bij Bugaboo, was het decentraliseren van het datacenter geen optie. "We konden niet terug naar het oude systeem vanwege de kosten en complexiteit die kwamen kijken bij het herinstalleren van locale servers in verschillende kantoren. Ook het uitbreiden van de bandwijdte zou het probleem niet oplossen, omdat we wisten dat het aan de vertragingen lag."

Groen onderzocht diverse WAN-optimalisatie-oplossingen en kreeg van toeleverancier ISIT het advies om een organisatie te bezoeken die gebruikmaakte van Riverbed-producten. Op deze manier kon hij zien hoe de producten in de praktijk werkten. Na dit bezoek besloot Guillaume Groen om de Steelheads te evalueren in een gesimuleerde omgeving en de resultaten waren naar zijn zeggen indrukwekkend. "Na het inschakelen van de Steelheads zagen we een directe verbetering van onze applicatieperformance", vervolgt Guillaume Groen. "Bestanden waarbij het voorheen minuten kostten om te versturen, werden nu binnen enkele seconden verstuurd. De Steelheads hebben de vertragingen verholpen. Voor Bugaboo biedt Riverbed de ideale oplossing."

Na de test rolde Bugaboo de Steelheads verder uit naar alle kantoren en hun fabriek in China. Verder werd de Steelhead Mobile geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat mobiele medewerkers snel toegang hebben tot bestanden, ongeacht van waaruit ze werken.

"Producten van andere leveranciers vereisten verschillende aanpassingen in het netwerk, maar met Riverbed is dit niet nodig", aldus Groen. "De Steelheads staan de integriteit van het netwerk niet in de weg en de RiOS-software is intelligent. De implementatie verliep daarom soepel en verrassend snel. Dankzij Riverbed hebben we ons gecentraliseerde datacenter behouden, de reactietijd voor gebruikers verbeterd en betere onderlinge samenwerking mogelijk gemaakt. Uiteindelijk komt dit onze dienstverlening aan de klant zeer ten goede."



Ingezonden persbericht