Gemeente Sittard-Geleen


092_2009

PERSBERICHT

Bedrijfsleven en overheid maken samen werk van inzameling plastic verpakkingen.

Sittard-Geleen, 22 juni 2009 - Voor het eerst werken lokale overheid en het bedrijfsleven samen om een bijdrage te leveren aan een beter milieu én het bewustwordingsproces over kunststof verpakkingsafval.

Op 29 juni slaan SABIC, producent van diverse grondstoffen voor kunststof eindproducten, en de gemeente Sittard-Geleen de handen in elkaar.

Sittard-Geleen zamelt sinds enige tijd kunststof verpakkingsafval gescheiden in. SABIC Europe, met hoofdkantoor in Sittard, roept haar medewerkers op om het plastic verpakkingsafval thuis gescheiden te verzamelen, mee naar het werk te nemen en te deponeren in de inzamelbakken die de gemeente heeft geplaatst bij het hoofdkantoor.

Het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval is - mede dankzij de nationale Plastic Heroes campagne -- niet alleen een zaak van de overheid. Ook het bedrijfsleven ontwikkelt eigen initiatieven en zoekt daarbij de samenwerking met inzamelende gemeenten. Nedvang, verantwoordelijk voor de gescheiden inzameling van verpakkingen, steunt deze ontwikkeling volledig en roemt in het bijzonder dit initiatief waarbij SABIC en de gemeente Sittard-Geleen gezamenlijk naar voren treden als Plastic Hero. De Raad van Bestuur van SABIC Europe wil graag dat haar 550 medewerkers in het Sittards hoofdkantoor 'ambassadeur' worden van dit Plastic Heroes-project.

De campagne wordt feestelijk gestart op maandag 29 juni .

Om 12.00 uur nemen Huub Meessen (Raad van Bestuur SABIC Europe) en Ingrid Widdershoven (wethouder voor Dienstverlening en Beheer) in aanwezigheid van de Nedvang directie, de Plastic Heroes inzamelbakken bij het hoofdkantoor in gebruik.

Pers en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

==============================================

Sven Noordhoek, woordvoerder Nedvang, tel. (010) 420 61 61/ 06 20 72 15 57.

Simona Maassen, Manager Public Affairs SABIC, tel. 06-10078863

Pink van Nieuwburg, bestuursadviseur gemeente Sittard-Geleen, tel. 06-10944595