Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Rotterdam krijgt stadsferry

Rotterdam krijgt vanaf eind 2010 een nieuwe vorm van openbaar stadsvervoer: vervoer over water. Tussen Vlaardingen en Krimpen Stormpolder vaart dan een ferry over de Nieuwe Maas.

Voor deze nieuwe rivierverbinding komen vijftien halteplaatsen: Vlaardingen, Pernis, Schiedam Zuid, Heijplaat RDM, Lloydkwartier, Katendrecht, Wilhelminapier, Leuvehaven, Nassaukade, de Esch Watertoren, Station Zuid, Feijenoord Stadion, Capelle Rivium, IJsselmonde en Krimpen Stormpolder.

In de deelgemeente IJsselmonde komen twee opstapplaatsen: aan de Veranda, Piet Smitkade en Oud IJsselmonde, Regenboogkade (Jachthavendorp). Op beide plaatsen worden nieuwe pontons gebouwd die via een loopbrug aansluiten op het lager gelegen kadeniveau. Het vervoersconcept bij deze haltes is gericht op fiets- en voetgangersverkeer.

Tijdens een informatie-avond op maandag 29 juni in de Magneet aan de Cranendonckweg 40, vanaf 19.30 uur geeft de RET een presentatie over de Stadsferry en kunnen bewoners vragen stellen over het project en de haltes in IJsselmonde.