Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Plastic kun je beter scheiden!

BARENDRECHT (donderdag 25 juni 2009) ­ Barendrecht start met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsmateriaal. Vanaf maandag 29 juni kunnen bewoners plastic verpakkingsmateriaal zoals flessen, shampoo- en wasmiddelenflacons, tassen, bekertjes en sausflessen apart aanbieden in de meeste milieuparken. Op deze manier geven we plastic een nieuw leven. Bovendien levert het een besparing voor het milieu en voor de portemonnee. Wethouder Simon Zuurbier (Milieu) biedt op 29 juni rond 16.00 uur als eerste zijn oude plastic aan in het milieupark op 't Vlak.

Simon Zuurbier is blij dat Barendrecht ook actief start met de inzameling van plastics. "Ik sta er van te kijken hoeveel plastic verpakkingsmaterialen er in huis aanwezig zijn. Per maand kom je makkelijk aan een tas vol. Het is fantastisch dat we dit afval nu niet meer `gewoon' in de prullenbak gooien, maar een tweede leven kunnen geven. Ik hoop dat veel Barendrechters dit met mij gaan doen!" Door hergebruik van plastic ontstaat namelijk een nieuwe grondstof voor de productie van kunststof verpakkingen, maar ook voor bijvoorbeeld fleecekleding, speelgoed en tennisballen. Hierdoor wordt het milieu gespaard. En een goede scheiding van plastic verpakkingsmateriaal bespaart bovendien kosten. "Hoe minder restafval verbrand moet worden, hoe minder we met elkaar betalen. Hierdoor kan de afvalstoffenheffing bijvoor- beeld naar beneden gaan. Het scheiden van het plastic verpakkingsmateri- aal van het restafval is dus goed voor het milieu en voordelig voor de por- temonnee!", aldus de wethouder.

Doe mee!
Vanaf 29 juni kunnen bewoners in de meeste milieuparken én op het afval- aanbiedstation plastic kwijt. In de milieuparken staan overigens ook bakken voor papier, glas en kleding. Ook voor het gescheiden aanleveren van de- ze producten krijgt de gemeente Barendrecht geld van de overheid. Kort- om: Hoe meer er gescheiden wordt, hoe lager de kosten voor het inzame- len van afval.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht