Dura Vermeer

Hengelo - 29 juni 2009

Project Berflo Es Zuid viert bereiken hoogste punt

Het project Berflo Es Zuid in Hengelo, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Hengelo, heeft het bereiken van het hoogste punt op feestelijke wijze gevierd.

Na toespraken van de Koert Terhürne, adjunct-directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo en heer P.M. Pinkhaar, directeur van de woningcorporatie Welbions, werd de vlag in de mast gehesen om het hoogste punt te markeren. De officiële handeling, het middels een kraan plaatsen van de laatste dakplaat bovenop de liftschacht van het zorgappartementencomplex, werd verricht door één van de toekomstige bewoners. Uiteraard stond er na afloop van de officiële handeling een heerlijk glas pannenbier klaar voor de bouwers.

Berflo Es Zuid
Dura Vermeer Bouw Hengelo is in 2008 gestart met de bouw van de eerste fase van circa 230 koop- en huurwoningen in Berflo Es Zuid te Hengelo. In de eerste fase worden 92 huur- en koopwoningen gerealiseerd. Deze fase bestaat uit 45 eengezinswoningen (waarvan vier koopgarant), 25 zorgwoningen voor de stichting Aveleijn, 18 levensloopbestendige woningen en vier twee-onder-één kap koopwoningen. Tevens zal er een buurtmensa worden gerealiseerd.

Begin 2010 moet de eerste fase worden opgeleverd. Woonwijk Berflo Es-Zuid wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd. Iets meer dan 314 woningen worden of zijn gesloopt, om plaats te maken voor de circa 230 nieuwe huizen. Hiervan is ongeveer 70% bestemd voor de verhuur en 30% voor de verkoop. Dura Vermeer Bouw Hengelo gaat deze herstructurering in drie fasen uitvoeren.