Faster Forward officieel HDN Certified Partner

29/06/2009 08:27

Faster Forward B.V.

HDN heeft aan Faster Forward, als tweede softwarebedrijf in de branche, officieel de titel HDN Certified Partner toegekend.

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) is een voorziening die zorg draagt voor een optimale uitwisseling van informatie tussen intermediair en maatschappij. Uit het certificeringproces van HDN Beheer is gebleken dat het Midoffice pakket Faster Forward Elements aan de gestelde eisen voldoen.

Faster Forward Elements maakt gebruikt van HDN berichten om hypotheekaanvragen bij de geldverstrekkers te krijgen. Ook is het mogelijk om deze elektronische berichten automatisch om te zetten naar PDF-documenten, zodat de aanvraag eenvoudig te beoordelen is door de hypotheekacceptant. Een laatste ontwikkeling is een tool waarmee berichten die via HDN in Elements terechtkomen bewerkt kunnen worden. Zo kunnen ontbrekende gegevens aangevuld worden en onjuiste gegevens aangepast. Elements valideert vervolgens deze gegevens op de schema's van de maatschappij en met één klik stuurt de adviseur dit weer rechtstreeks via het HDN-netwerk naar de maatschappij.

Directeur Justin Schlee: "Faster Forward is groot voorstander van het gebruik van deze uniforme standaard voor het elektronische berichtenverkeer tussen hypotheekverstrekkers en tussenpersonen en verleent medewerking aan diverse door HDN opgestarte pilots voor de verdere digitalisering van documentenuitwisseling."

Inmiddels gebruiken 45 maatschappijen en zo'n 4000 kantoren het HDN-systeem. Daarmee is het de meest gebruikte berichtenstandaard in de Nederlandse hypotheekwereld.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.fasterforward.nl