KNHS

Madeleine Brugman 16e in Haras de Jardy
29 juni 2009

HARAS DE JARDY (KNHS) - In het Franse Haras de Jardy stonden afgelopen weekeinde een twee en een drie sterren eventingwedstrijd op het programma. In de drie sterren wedstrijd eindigde Madeleine Brugman (Ambt-Delden) met Katmandu op de 16de plaats, in een ruim 40 deelnemers tellend veld. Na de dressuur nam de oud-Nederlands kampioene nog de zesde plaats in.

Tijdens de cross nam de amazone ruim de tijd en kreeg 20 strafpunten aan haar totaal toegevoegd, waardoor ze terugviel naar de 23ste plek in het klassement. In het afsluitende springparcours, waarin veel fouten werden gemaakt, wist Brugman ondanks een springfoutje toch weer op te klimmen in het klassement en zij eindigde op een 16de plaats. Met haar paard Sundancer werd de amazone 32ste. De drie sterrenwedstrijd werd gewonnen door de Franse ruiter Stanislas de Zuchowicz.
In de twee sterren wedstrijd was de zege voor de Fransman Fabrice Lucas. In deze wedstrijd kwam voor Nederland Annemiek Wieken (Roden) aan de start. Met Rapsody Blue werd Wieken 26ste en met de zeer getalenteerde maar nog onervaren Vakarlos werd dit lid van het Rabo Talententeam 28ste. Met Vakarlos behoorde Wieken tot het kleine groepje ruiters dat de cross country foutloos en binnen de tijd wist af te leggen.