C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 24 juni 2009

BillyBird Park Hemelrijk automatiseert alle bedrijfsprocessen met Hotel & Hospitality Management Systeem van Ctac
BillyBird Park Hemelrijk in Volkel gaat na een uitgebreide oriëntatie al zijn bedrijfsprocessen automatiseren met één gespecialiseerde softwareapplicatie, het Hotel & Hospitality Management Systeem van Ctac. Deze oplossing stelt BillyBird in staat om alle bedrijfsprocessen: van kassa tot en met restaurant en van abonnementen tot en met personeelsplanning, internetboekingen, urenregistratie en marketing met één geïntegreerd softwaresysteem te ondersteunen. Doordat al deze onderdelen geïntegreerd zijn met de financiële administratie binnen de oplossing, is er op elk gewenst moment inzicht in de financiële consequenties van elk bedrijfsproces. De oplossing is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV.
BillyBird Park Hemelrijk biedt als dagrecreatiebedrijf een unieke combinatie van binnen- en buitenattracties. Het park is het gehele jaar door geopend en richt zich onder meer op dagjesmensen, schoolreisjes, kinderfeestjes en familiefeesten, en heeft zestigduizend abonnementhouders. Het park bestaat uit een groot strandbad met daaromheen twee themabinnenspeeltuinen: Zeeroversland en de Kinderkermis. Verder is er onder meer een uitgestrekt survivalgebied, een verkeersspeeltuin en een poppentheater. BillyBird ondersteunt zijn bedrijfsprocessen op dit moment nog met behulp van allerlei losstaande softwaresystemen. Met het oog op de groei van het aantal bezoekers en het voornemen om in Nederland meer parken te openen, ging eigenaar en algemeen directeur Ton Derks op zoek naar een nieuw, allesomvattend systeem. "Doordat we nu veel verschillende informatiesystemen gebruiken, zijn we nooit honderd procent zeker dat informatie uit het systeem actueel is. Dat willen we veranderen. Bij dagrecreatie is marketing cruciaal en zijn klantrelaties je core business. Met het nieuwe systeem kunnen we ervoor zorgen dat alle informatie binnen ons bedrijf eenduidig is. Daardoor kunnen we de relatie met onze gasten verstevigen."
Derks koos voor het systeem van Ctac na een zeer uitvoerig selectietraject waarbij verschillende mogelijkheden grondig werden onderzocht. "We hebben uiteindelijk voor Ctac gekozen, omdat het met zijn Hotel & Hospitality Management Systeem als enige een totale integratie kon bieden van al onze recreatieactiviteiten", aldus Derks. Het Ctac- systeem biedt functionaliteit voor alle bedrijfsprocessen in de dagrecreatie in één




omgeving, inclusief de volledige financiële administratie. Dankzij maximale integratie beschikt een onderneming altijd over actuele data en is dubbele invoer niet langer nodig. Ctac zal het systeem bij BillyBird in fases implementeren.

/ / / / / / / / / /

Over Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP en Microsoft systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en in België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties, van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo maart 2009 had Ctac 492 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's- Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.


Noot voor de redactie,