Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Praxis vernieuwt assortiment laminaat in alle vestigingen

Diemen, 29 juni 2009 - Praxis heeft de afdeling Laminaat volledig vernieuwd. In alle 138 vestigingen door heel Nederland zijn vanaf nu, naast het standaard assortiment laminaatvloeren, ook tegels met beton 'look' van Hercules en extra lange laminaatpanelen van CanDo verkrijgbaar. Tevens zijn de massief houten vloerdelen in grenen zwart en grenen wit aan de collectie toegevoegd.

"Laminaat XXL is écht een nieuwe ontwikkeling op woongebied", vertelt Wil Appel, inkoper van Praxis. "Met een lengte van maar liefst 184,5 centimeter zijn de panelen van dit laminaat een stuk langer dan standaard laminaat. Daarmee wordt meteen een veel ruimtelijker effect in de woning gecreëerd. Omdat het laminaat erg lijkt op een massief houten vloer, is CanDo XXL bij Praxis te vinden in het schap van de massieve vloeren. Bovendien is het laminaat extra hard, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik." Klanten hebben volop keuze uit verschillende kleuren Laminaat XXL zoals Gerookt eik, Barique eik en Champagne eik. Ook de kleur IJs eik is aan het assortiment toegevoegd, zodat ook woningen die met lichte of witte meubels zijn ingericht, van een stijlvolle bijpassende laminaatvloer kunnen worden voorzien.

Beton 'look'
Wil Appel vervolgt: "Klanten zijn ook steeds vaker op zoek naar vloeren met een beton 'look'. Om op deze trend in te spelen zijn aan ons assortiment Carré XL tegels van Hercules toegevoegd. Deze zijn bovendien voorzien van een handig kliksysteem. Ook zijn de tegels - die niet van echt te onderscheiden zijn - gemakkelijk in onderhoud en geschikt voor allerlei ruimtes zoals woonkamers, keukens, winkels en kantoren. Het grote formaat van de tegels (62 x 62 centimeter) zorgt voor een strak en ruimtelijk effect. De tegels zijn er in twee kleuren: gepolijst natuur en gepolijst donker."

Trend in zwart-wit grenen
Andere vloeren die aan het assortiment zijn toegevoegd zijn de massief houten vloerdelen in grenen zwart en grenen wit. "We zien het in de kledingmode, we zien het in de nieuwe woonmode: het contrast en tegelijkertijd de harmonie tussen zwart en wit is weer helemaal terug. En dat geldt natuurlijk ook op het gebied van vloeren!" vertelt Appel. "Niet alleen in de interieurbladen, maar ook in woonprogramma's op televisie zien we deze trend terug. Zwart doet het goed als meubelkleur, maar ook lampen, gordijnen, decoratief behang en dekbedovertrekken in zwart zijn in trek. Wit zien we terug in meubels en deuren waar hoogglans wit de boventoon voert." In het vernieuwde assortiment van Praxis zijn daarom de witte grenen en zwarte grenen vloer van CanDo opgenomen voor een strak en trendy interieur. De vloeren zijn kant-en-klaar, al behandeld met wax-olie en rondom voorzien van een tong- en groefverbinding. "Zo is er voor elke interieursmaak altijd een passende vloer."

Over Praxis

Praxis is een van de grootste en bekendste doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis bestaat uit 138 winkels inclusief 28 megastores. Elf van de megastores hebben daarnaast een tuincentrum. Naast het reguliere doe-het-zelf assortiment vindt de klant bij Praxis een uitgebreid assortiment voor woninginrichting. Praxis maakt deel uit van de Maxeda DIY Groep, de marktleider in de Benelux. Praxis heeft bijna 5.000 mensen in dienst. Meer informatie: www.praxis.nl.


- EINDE PERSBERICHT-

Noot voor redacties

Noot aan de redactie,