Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Oproep PvdA-statenlid Ed Wagemaker krijgt eindelijk gehoor:

Verbetering ontvangst publieke radio Noord-Holland

De ontvangst van publieke radiozenders via de ether in Noord-Holland wordt eindelijk verbeterd. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. PvdA-statenlid Ed Wagemaker, die zich al jaren inzet voor de verbetering van de radio-ontvangst, is blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren.

Met name Radio 1 en 2 zijn in grote delen van Noord-Holland niet goed te ontvangen. Dit geldt in mindere mate ook voor Radio 3 en 4. PvdA-statenlid Ed Wagemaker: "In het dagelijks leven is dat al erg vervelend, bijvoorbeeld voor ouderen die grote behoefte hebben aan de informatie van Radio 1 en 2. Maar goede ontvangst van deze zenders is bovendien extra belangrijk omdat ze bij calamiteiten fungeren als rampenzenders".

In oktober 2007 namen Provinciale Staten een motie van de PvdA aan die het College van Gedeputeerde Staten vroeg om samen met de Rijksoverheid de ontvangst van Radio 1, 2 en 4 in Noord-Holland te verbeteren. Ook in de gemeenteraad van Hoorn werd een motie van die strekking aangenomen. De staatssecretaris van Economische Zaken heeft in een brief aan de Tweede Kamer nu aangekondigd hier werk van te maken. Om de problemen op te lossen zal er waarschijnlijk een aanpassing worden gedaan aan de bestaande zenders. Radio 4 krijgt mogelijk een andere frequentie in de kop van Noord-Holland.

Wagemaker: "De staatssecretaris lijkt hiermee eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor de ontvangstklachten in Noord-Holland. Dat is goed nieuws. Al jaren vraagt de PvdA Noord-Holland om een oplossing, daarbij gesteund door een meerderheid in Provinciale Staten. Ik ben blij dat de staatssecretaris daar nu gehoor aan heeft gegeven".


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties