Gemeente Tilburg

Nummer
2009270BW
Datum
29 juni 2009

Overkapping Buitenbad Stappegoor geopend
Voldoende zwemcapaciteit voor de komende jaren

Zaterdag 27 juni heeft wethouder Marieke Moorman de officiële openingshandeling verricht voor het nieuwe overkapte buitenbad van Recreatiebad Stappegoor. Door deze overkapping komt het 25 meter bad het hele jaar beschikbaar voor zwemverenigingen en recreatieve baantjes zwemmers. Het overkapte bad beschikt over alle faciliteiten die men bij een overdekt zwembad mag verwachten. Zo beschikt het bad over eigen kleedruimtes, douches etc.
Aanleiding voor de overkapping
Door de sloop en herbouw van Sportcomplex Drieburcht vanaf 24 juli a.s. ontstaat er tijdelijk een tekort aan zwemwater in Tilburg. Door het 25 meter buitenbad van Recreatiebad Stappegoor te overkappen is er extra ruimte voor de zwemsport. In de toekomst geeft dit bad de mogelijkheid om bestaande activiteiten uit te breiden en nieuwe activiteiten te ontwikkelen.
Sportonderwijs
Het ROC Tilburg, opleiding sport en bewegen gaat intensief gebruik maken van het overkapte buitenbad door hier lessen te programmeren. Tevens kunnen leerlingen van het ROC in deze eigentijdse accommodatie ervaring opdoen op het gebied van zwemonderwijs, lifeguard, schoonmaak security en management.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.