Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GENOMINEERDEN RIETVELDPRIJS 2009

Op zondag 28 juni grepen de ontwerpers van de geselecteerde projecten nog één keer hun kans. Zij presenteerden hun project voor de jury van de Rietveldprijs 2009.

De jury, bestaande uit Ir. Dirk Sijmons ( H+N+S Landschapsarchitecten), Olof van de Wal (KEI kenniscentrum stedelijke vernieuwing), Dorte Kristensen (Atelier Pro architecten) en Henk Scholten (AAS architecten Groningen), nomineerde dit jaar:


. Westraven - architectenbureau Cepezed

. Onder Professoren - Bakers architecten

. Parkeergarage De Cope - JHK architecten

. Stedenbouwkundig en omgevingsplan Papendorp - Wissing Stedebouw en Ruimtelijke vormgeving en West 8

Uit de nominaties kiest de jury in november de winnaar van 2009.

Alle geselecteerden maken dan ook nog kans op de AD Utrechts Nieuwsblad publieksprijs. Via de bon in de krant en via de website www.rietveldprijs.nl kan het publiek op één van de geselecteerde projecten stemmen:

Woningbouw Langerak van Biq stadsontwerp, Kinder Cluster Noord van VMX architects, stedenbouwkundig plan Vleuterweide van Krier & Kohl Architekten, masterplan Leidsche Rijn van BVR/ Riek Bakker advies, stedenbouwkundig- en omgevingsplan Papendorp van Wissing Stedenbouw en Ruimtelijke Vormgeving en West 8, parkeergarage De Cope van JHK architecten, bedrijfsgebouw Simed Health Care Group van DHV, Westraven van architectenbureau Cepezed, Onder professoren (woningbouw) van Jan Bakers architecten, Smarties, studentenhuisvesting Uithof van Architectenbureau Marlies Rohmer, herstructurering Pedagogenbuurt van Duinker Van der Torre samenwerkende architecten i.s.m. Palmboom van den Bout en West 8 en de Hogeschool Utrecht, Faculteit Natuur en Techniek van Inbo.

De tentoonstelling van de geselecteerden is van 24 juni tot en met 29 juni en van 1 augustus tot en met 24 augustus te zien bij Architectuurcentrum Aorta; van 30 juni tot 31 juli in het Stadhuis. De toegang is gratis.

De Stichting Rietveldprijs wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht, Stimuleringsfonds voor Architectuur, Proper-Stok, SSH Utrecht, Portaal Utrecht, ERA Bouw, Synchroon, BAM Woningbouw, Stichting Mitros, AD/Utrechts Nieuwsblad, Architectuurcentrum Aorta.