Gemeente Elburg


Besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 juni 2009


1. De raad heeft unaniem het voorbereidingsbesluit voor de inbreidingslocaties in de kern El- burg verlengd met een jaar. Met het voorbereidingsbesluit verklaart de raad dat een be- stemmingsplan wordt voorbereid voor de locaties Burgemeester Folkerts, de Wildemaet en de Omloop Noord en Zuid.

2. De raad heeft unaniem mevrouw ing. B.T. Overbeek benoemd tot lid van de integrale com- missie welstand- en monumenten en beleidscommissie monumenten.
3. De raad heeft unaniem de re-integratieverordening vastgesteld. Belangrijkste wijziging is dat nu ook alleenstaande ouders met kinderen onder de vijf jaar die in de bijstand zitten een scholings- of stageverplichting hebben die er op is gericht dat ze weer o de arbeids- markt kunnen terugkeren. De wijziging is een uitvloeisel van een wetswijziging.
4. De raad heeft unaniem het beeldkwaliteitsplan voor de locatie Burgemeester Folkerts vast- gesteld (omgeving Nieuwstadsweg te Elburg).
5. De raad heeft unaniem de startnotitie jeugdbeleid vastgesteld. De notitie geeft de kaders waarbinnen het college de nota jeugdbeleid gaat uitwerken.
6. De raad is unaniem akkoord gegaan met de kwaliteitsslag van de begroting.
7. De raad heeft unaniem ingestemd met de benoeming van de heer A. de Wit als bestuurslid van de Stichting Vicarieën.

8. De raad heft unaniem ingestemd met de ontwikkeling van de elektronische gemeente. De raad heeft hiervoor eenmalig 530.000 euro beschikbaar gesteld verspreid over de jaren 2009 t/m 2013. De structurele kosten bedragen 24.000 euro.
9. De raad heeft ingestemd met de jaarrekening. De fracties van de PvdA, VVD en GB hebben tegengestemd. Een motie, ingediend door de PvdA, is niet aangenomen.
10. De raad heeft unaniem de voorjaarsnota voor kennisgeving aangenomen. Van het onder- deel viering Elburg 777 is besloten geen subsidie te verlenen. De fractie van VVD, CDA en CU wilden wel 10.000,- subsidiëren.

11. De raad heeft unaniem de voorjaarsbestuursrapportage voor kennisgeving aangenomen.
12. De raad heeft ingestemd met de oprichting van het één toeristische organisatie op de Ve- luwe (Toerisme Veluwe). De PvdA heeft niet ingestemd met de extra kosten van 8.717,- die dit met zich meebrengt.

13. De raad heeft ingestemd met een krediet van 4.770.000,- voor de herbouw van het Van Kinsbergencollege inclusief een gymvoorziening. De fractie van Algemeen Belang heeft te- gengestemd.

14. De raad heeft ingestemd met een krediet van 660.000,- voor de renovatie van de vloeren van basisschool De Duif.

15. De raad heeft ingestemd met een investeringskrediet van 65.000,- voor het aanbrengen van stil asfalt op de Oostelijke Rondweg vanaf de Achterweg tot aan de rotonde Vletstraat.
16. De raad heeft ingestemd met een storting van 216.586,- in de algemene reserve. De gel- den komen van de opheffing van de IZA.