Gemeente Lingewaard


Gratis openbaar vervoer naar Haalderen

Op maandagavond 29 juni 2009 organiseert de gemeenteraad het Lingewaard Debat. Onderwerp voor dit debat is mobiliteit.

Mobiliteit heeft te maken met de verkeersstromen in de gemeente. Waar zijn regelmatig files? Hoe is het openbaar vervoer geregeld? Kun je in Lingewaard overal veilig fietsen? Is er veel last van sluipverkeer waar mogelijk een oplossing voor moet worden gezocht? Eigenlijk alles wat te maken heeft met verkeer, vervoer en de invloed die het heeft op je eigen woonomgeving. Dit alles samen bepaalt de mate van mobiliteit in Lingewaard. Mobiliteit is iets waar we allemaal mee te maken hebben, omdat we dagelijks aan het verkeer deelnemen. Een goede mobiliteit is al lang niet meer vanzelfsprekend. Files, onveiligheid en ook overlast van verkeer, behoren helaas tot de dagelijkse werkelijkheid en zijn een probleem. Maar problemen zijn er om op te lossen. De gemeente Lingewaard pakt het probleem bij de horens door in een Gemeentelijk Mobiliteitsplan Lingewaard (GMP) de knelpunten en oplossingsrichtingen in beeld te brengen. De gemeenteraad zal dit plan in het najaar vaststellen. Op 29 juni 2009 houdt de gemeenteraad een Lingewaard Debat, waar alle belangstellenden hun inbreng kunnen leveren aan de hand van drie stellingen:

Files horen bij onze moderne samenleving.
Eerst wegen aanleggen en dan pas bouwen.
Goed openbaar vervoer in plaats van nieuwe wegen.

Lingewaard op slot?
Door de vele ruimtelijke en economische ontwikkelingen binnen de gehele regio, neemt de bereikbaarheid van de verschillende plaatsen binnen de gemeente af. Maar ook Lingewaard groeit. Meer inwoners en meer werkgelegenheid zorgen voor meer verkeer, met als gevolg dat de wegen binnen Lingewaard langzaam dichtslibben. Kortom, de mobiliteit in Lingewaard staat onder druk en het is noodzaak om daar oplossingen voor te vinden!

Gemeentelijk Mobiliteitsplan
Sinds enkele weken ligt het concept voor het Gemeentelijk Mobiliteitsplan (GMP) ter inzage. Het GMP kunt u tot en met 16 juli 2009 inzien in het gemeentehuis in Huissen of downloaden via deze link.

Uw mening helpt!
Uw mening telt mee in de zoektocht naar de meest geschikte oplossingen. Als ervaringsdeskundige kunt u goed aangeven waar de knelpunten liggen en wat mogelijke verbeteringen zijn. Denk aan de ontsluiting richting Arnhem en Nijmegen tijdens de spitsuren. Maar ook aan verbeteringen in openbaar vervoer. Ook als u nu al heel tevreden bent telt uw mening mee!

Gratis openbaar vervoer
U kunt met gratis openbaar vervoer naar Haalderen..

Route 1: Vanaf Huissen vertrekt er om 18.35 uur (halte Grevenveld) een voor het Lingewaards debat herkenbare bus die vervolgens de route volgt van lijn 33 (Nijmegen) via Angeren, Doornenburg en Gendt naar Haalderen (eindhalte de Kolk).

De inwoners uit Angeren, Doornenburg en Gendt kunnen dus deze bus nemen.

Zie onderstaand routeschema.

Tijd

Plaats (halte)

18.35

Huissen Grevenveld

18.40

Huissen Stadswal

18.45

Angeren Transformator

18.50

Doornenburg van Kol

18.55

Gendt Molenstraat

19.00

Gendt Julianaplein

19.05

Haalderen Zalencentrum (eindhalte)

Ook de haltes tussen de in het schema aangegeven haltes worden aangedaan.

Route 2: vanaf Bemmel vertrekt er om 19.08 uur (halte 32 Oostervelden) een voor het Lingewaards debat herkenbare bus die vervolgens de route van lijn 32 (Nijmegen) volgt tot aan halte Vossehol, dan rechtsaf naar de rotonde en hier weer rechtsaf, vanaf hier wordt de route van lijn 33 aangehouden richting Arnhem en de Kolk in Haalderen is het eindpunt.

Zie onderstaand routeschema

19.08

Bemmel Oostervelden halte lijn 32 (richting Nijmegen)

19.12

Bemmel Gemeentehuis halte lijn 32 (richting Nijmegen)

19.15

Bemmel Vossehol halte lijn 32 (richting Nijmegen)

19.17

Bemmel Loostraat lijn 33 (richting Arnhem)

19.19

Bemmel Deellaan lijn 33 (richting Arnhem)

19.25

Haalderen Zalencentrum (eindhalte)

Ook de haltes tussen de in het schema aangegeven haltes worden aangedaan.

s Avonds worden deze routes in omgekeerde richting gereden vanaf de Kolk om 22:00 en 23:00 uur.

We hebben u nodig om de snelheid er in te houden! Wanneer: maandag 29 juni 2009
Open: 19.00 uur
Start debat: 19.30 uur
Waar: Zalencentrum de Kolk in Haalderen