Baja bikes introduceert nederlandstalige stadstoers in madrid


Succesvolle fiets- en wandeltours uit Barcelona nu ook in Madrid

BARCELONA, 20090629 -- Baja Bikes Barcelona, het eerste Nederlandstalige toerbedrijf in Barcelona, heeft haar deuren geopend in Madrid. Na ruim drie jaar stevige groei in Barcelona en de succesvolle lancering van Baja Bikes in Valencia eerder dit jaar, breiden de Nederlandse ondernemers Eric Castien en Rigtmar Brandenburg het concept van "stadstoers in je moerstaal" uit naar de Spaanse hoofdstad.

Succesvolle formule over de grens

Baja Bikes begon in 2003 toen Eric Castien merkte dat er een behoefte was aan fietstours in het Nederlands door Barcelona. Hij startte met Baja Bikes Barcelona een succesformule: kleine groepen in het Nederlands in drie uur op de fiets door Barcelona begeleiden. Tijdens deze tochten nam hij klanten mee in het verhaal dat Barcelona heet, gezien door de bril van een Nederlandse local in Barcelona. Zijn aanpak bleef niet lang onopgemerkt en al snel werd Baja Bikes leverancier van touroperators als OAD Reizen, De Jong Intra Vakanties en Sunair. Nu Baja Bikes is uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige stadsexcursie leverancier in Barcelona en in Valencia, is het tijd voor uitbreiding naar Madrid.

Nederlands ondernemerschap in Spanje

Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 10.000 klanten per jaar in Barcelona, een vestiging in Valencia en per 1 juli 2009 in Madrid. Van een fietstoerspecialist ontwikkelde het bedrijf zich snel tot een innovatieve aanbieder van op-maat-gemaakte citytour-concepten. Zo breidde Baja Bikes haar activiteiten in 2008 uit door ook (Tapas)wandeltours en GPS-speurtochten aan te bieden onder de naam Walking Tours Barcelona.

Per 1 juli opent Baja Bikes haar deuren in de Spaanse hoofdstad Madrid. Onder de naam Baja Bikes Madrid (www.bajabikesmadrid.com) biedt het bedrijf Fietstours, Wandeltoers en Tapastours aan in de Nederlandse, Duitse en Engelse taal. De Madrileense vestiging wordt geleid door Carola Mik. Zij woont al jaren in Madrid en heeft een brede operationele ervaring binnen de horecabranche en toeristische sector. "Madrid is een van de grootste steden van Europa en wint jaarlijks aan populariteit bij met name Noord-Europese toeristen. Dit is het moment om in te spelen op dergelijke ontwikkelingen. Het ´stadstoer in je moerstaal´-concept van Baja Bikes, waarbij iedereen in de eigen taal wordt begeleid, heeft haar succes al bewezen en zal hier ook de vruchten afwerpen.¨, aldus een enthousiaste Carola.

Baja Bikes Madrid is vanaf 1 juli a.s. dé partner voor Nederlands-, Duits- en Engelstalige stadstoers in Madrid.

Meer informatie op www.bajabikesmadrid.com of www.bajabikesbarcelona.com.