Eerste Nationale Vliegtuigbon stimuleert kleine luchtvaartondernemers


DEURNE, 20090629 -- De eerste Nationale Vliegtuigbon is gelanceerd tijdens de Seppe Airshow te Bosschenhoofd op 27 juni jl. De Vliegtuigbon geeft consument en ondernemer recht op een rondvlucht, een locatievlucht of een instructievlucht in een vliegtuig. De waardebon is ontwikkeld voor de kleine luchtvaart ook wel "general aviation" genoemd.

Het concept Nationale Vliegtuigbon is ontstaan door gebrek aan een landelijk initiatief als de nationale platen- of boekenbon. Vanwege nieuwe Europese wet- en regelgeving ((EEC) N° 3922/91) ook wel bekend onder EU-OPS1 wordt het voor Europese ondernemers in de luchtvaart steeds moeilijker en kostbaarder om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Technische eisen en administratieve lasten zijn sinds de invoering van EU-OPS1 medio juli 2008 sterk toegenomen.

De Nationale Vliegtuigbon stimuleert de luchtvaartsector doordat ondernemers zich kosteloos kunnen inschrijven en via de website van de Nationale Vliegtuigbon hun diensten kunnen promoten en een groter publiek kunnen aanspreken. Bovendien biedt de Nationale Vliegtuigbon een unieke en sensationele ervaring voor jong en oud. De Vliegtuigbonnen zijn in drie varianten te verkrijgen waaronder de locatievlucht die het mogelijk maakt over de woonplaats van de ontvanger te vliegen en de omgeving eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Er hebben zich al veel enthousiaste ondernemers aangesloten bij de Nationale Vliegtuigbon.

De Nationale Vliegtuigbon is gelanceerd in Nederland en België en is te verkrijgen via internet.
Meer informatie over de Nationale Vliegtuigbon is te vinden op www.vliegtuigbon.nl.