Gegoten composietsteen: stijlvol voor saaie gevels in Doetinchem


THOLEN, 20090629 -- Holonite uit Tholen, producent van gegoten composietsteen, heeft de wijk Oosseld in Doetinchem een grootscheepse metamorfose gegeven. De entreekaders, gevelpanelen en gevelplinten zijn uitgevoerd in Holonite Natura zwart gegoten composietsteen. Het eenzijdige, saaie straatbeeld heeft door dit materiaal een eigentijds karakter gekregen.

Het oude gedeelte van de woonwijk Oosseld sluit door de toepassing van gegoten composietsteen gevelelementen op esthetische wijze nauw aan op de gevarieerde en kleinschalige nieuwbouw in deze wijk. Het beeld dat architect SACON uit Zwolle met de renovatie van deze wijk voor ogen had, heeft Holonite in nauwe samenwerking met aannemer Goldewijk exact kunnen bereiken. Tot op detailniveau is dit project geslaagd, voor zowel de bewoners als de uitvoerende partijen.

Effect
Alle huurwoningen in de wijk hebben de nieuwe gevelelementen gekregen en daarmee de moderne uitstraling. Dit resulteerde zelfs in de wens van bewoners van koopwoningen in dezelfde wijk, om ook het gegoten composietsteen op hun gevel toe te passen. Dit heeft Holonite in samenwerking met aannemer Goldewijk meerdere malen gerealiseerd.

Brede toepasbaarheid composietsteen
Holonite gegoten composietsteen kent naast het voordeel van vrijheid in vorm, kleur en textuur, ook het praktische voordeel van bestand zijn tegen weersinvloeden. Gegoten composietsteen is uiterst duurzaam en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Het bedrijf stimuleert vormgeving en inspireert architecten.

Over Holonite
Holonite is in 1969 opgericht en produceert deurdorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers van gegoten composietsteen. Holonite heeft binnen de markten bouw en industrie een leidinggevende plaats verworven als gespecialiseerde - ISO gecertificeerde - leverancier van afbouwelementen in het bouwproces. Door de innovatiedrang die bij Holonite centraal staat, is het een uitdaging om telkens nieuwe toepassingsmogelijkheden op het gebied van gegoten composietsteen te creëren.

Fotobijschrift: Wijk Oosseld na de metamorfose met entreekaders en gevelplinten in Holonite Natura zwart





Ingezonden persbericht