ANKO Lifetime Achievement Award voor George Keune


SOEST, 20090629 -- Onlangs bereikte George Keune sr., president - directeur van het grootste family owned haarcosmeticabedrijf ter wereld, de respectabale leeftijd van 80 jaar. Voor de ANKO (Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie) de aanleiding hem te verrassen met een bijzondere onderscheiding: de ANKO Lifetime Achievement Award. Deze Award, een prachtig beeldje, werd twee jaar geleden voor het eerst uitgereikt aan Leco van Zadelhof. De heer George Keune nam de prijs in ontvangst van ANKO voorzitter Chris Boerland.

De ANKO vond het de hoogste tijd om haar grote waardering namens de kappersbranche op deze wijze uit te drukken voor iemand die al zovele jaren de drijvende kracht is achter een toonaangevend bedrijf.

Oordeel van de jury
Het eindoordeel van de jury over Keune luidde als volgt: `George Keune is bijzondere ondernemer die al 57 jaar leiding geeft aan een rasecht Nederlands familiebedrijf. En dat met een bewonderenswaardige passie en glasheldere visie. Het is op zich al een hele prestatie om je als puur familiebedrijf staande te houden in een markt die gedomineerd wordt door multinationals met hoge budgetten en ruime slagkracht in verkoop. Maar belangrijker is het dat Keune zich tijdens de ruim 87 jaar van haar bestaan altijd verbonden heeft gevoeld met elegantie, creativiteit en actuele haarmode. Door het creëren en produceren van hoogwaardige haarcosmetica voor de professionele kappersbranche is Keune Haircosmetics onder bezielende leiding van George Keune uitgegroeid tot een van de gerespecteerde toeleveranciers en partners in de branche! Ook het geven van trainingen, het bevorderen van de creativiteit van de kappers en maatschappelijk verantwoord ondernemen en de warme en persoonlijke belangstelling van George Keune.'

Keune
Keune Haircosmetics is de grootste Nederlandse producent van haarverzorgings-producten voor de kappersbranche in particuliere handen. Sinds de oprichting in 1922 is Keune uitgegroeid tot een multinational gespecialiseerd in hoogwaardige professionele haarcosmetica voor de kappersbranche. Het internationale hoofdkantoor van Keune Haircosmetics is gevestigd in Soest. Een ultra modern bedrijfscomplex huisvest naast kantoorruimten en laboratoria, een fabriek van 20.000 m2 en een logistiek centrum van 10.000 m2. Eigen laboratoria en Research & Development afdelingen zorgen voor innovatieve productconcepten,die in 62 landen op de markt gebracht worden. Keune Haircosmetics heeft onlangs een nieuw Frans hoofdkantoor geopend aan de Champs Elysées in Parijs.