NETASQ bedwingt SPAM-epidemie met vernieuwde MFILTRO-reeks


Meer dan 27 miljoen e-mails behandeld en meer dan 99.7% van de spamberichten geblokkeerd

BREDA, 20090629 -- NETASQ, Europees leverancier van netwerk- en mail security-oplossingen, kondigt de lancering van haar nieuwe MFILTRO 200 en MFILTRO 500 anti-spam appliances aan, evenals een vernieuwing van de overige MFILTRO-producten. Deze anti-spam appliances zorgen ervoor dat zowel het netwerk als de PC's en laptops in het netwerk gelijktijdig worden beschermd door middel van verschillende beveiligingsprotocollen. De MFILTRO-reeks staat bekend om zijn eenvoud op het gebied van installatie, gebruik en onderhoud.

De producten worden geïnstalleerd op basis van `plug-and-play' en door middel van een eenvoudige wizard is het product in een paar minuten geconfigureerd. De gebruiksvriendelijkheid vergemakkelijkt het werk van de beheerder aanzienlijk en geeft hem volledige controle over de beveiliging van het netwerk.

De nieuwe reeks van NETASQ biedt bedrijven de best mogelijke beveiliging, tot wel 27 miljoen e-mails worden behandeld per dag. Daarnaast garandeert NETASQ dat 99.7% van de spamberichten worden geblokkeerd. De MFILTRO-producten bieden verder gebruikersgemak door de intuïtieve interface en installatiehulp. Tot slot wordt de MFILTRO-reeks tegen een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden.

De MFILTRO-producten staan garant voor de beveiliging van bedrijven, onafhankelijk van de omvang van het bedrijf. Voor elk type bedrijf is er een passend product, dat vernoemd is naar de minimale hoeveelheid adressen die worden beheerd:
* MFILTRO 200: tot 500 adressen
* MFILTRO 500: van 500 tot 1000 adressen
* MFILTRO 1000: van 1000 tot 3000 adressen
* MFILTRO 3000: van 3000 tot 15 000 adressen

Door het gebruik van de MFILTRO anti-spamoplossing kunnen bedrijven de productiviteit vergroten en dus concurrentievoordeel behalen.

NETASQ heeft berekend dat een bedrijf met 50 medewerkers tot wel ¤ 19.000 per jaar kan verliezen door spam. Als een medewerker bijvoorbeeld dagelijks 50 e-mails binnenkrijgt waarvan 80% spam is, dan is de tijd die nodig is om deze ongewenste mails te verwijderen 14 uur en 26 minuten per jaar. Als deze medewerker ¤ 40.000 per jaar verdient, dan resulteert dit in een totale kostenpost van ¤ 15.000 per jaar. Hier moet nog ¤ 4.000 bij worden opgeteld voor indirecte kosten, zoals de bandbreedte, opslag en IT-bemiddeling.

MFILTRO anti-spamoplossingen maken een substantiële en meetbare verbetering in productiviteit mogelijk dankzij het geconsolideerde dashboard. Gebruikers hebben direct toegang tot het quarantainegebied om dit, indien nodig, te monitoren.

Alle systemen bieden naar keuze anti-virusbescherming op basis van Clam AV of Kaspersky.

"De eenvoud in gebruik en de zeer competitieve prijsstelling van de hele MFILTRO-reeks stemt ons zeer optimistisch en wij verwachten een commercieel succes," aldus Pierre Calais, Vice President, Engineering and Operations.





Ingezonden persbericht