Gemeente Nuenen


Ombouw Rotonde Pluuke van 29 juni tot 1 oktober 2009

Op maandag 29 juni wordt gestart met de reconstructie van de rotonde Pluuke. De werkzaamheden worden uitgevoerd door firma Jansen Infra uit Son en Breugel. De werkzaamheden duren tot 1 oktober. Tijdens de werkzaamhweden is de rotonde afgesloten en wordt verkeer omgeleid via de busbaan.

Â

In het kader van het project Beter Bereikbaar Zuidoost Brabant (BBZOB) wordt de rotonde omgebouwd tot een turborotonde. Het doel van deze reconstructie is het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid. Op maandag 30 juni starten de werkzaamheden en gaat de rotonde volledig dicht. Er is voor gekozen om de rotonde volledig af te sluiten omdat hierbij de bouwtijd verkort kan worden. 1 oktober gaat de rotonde weer open voor verkeer.

Â

Met de ombouw van de rotonde zal ook de kruising Vincent van Goghstraat â Smits van Oyenlaan worden aangepast. Deze kruising blijft tijdens de werkzaamheden open voor het verkeer.

Â

Tijdens de ombouw zal verkeer worden omgeleid via de busbaan. Deze wordt tijdelijk opengesteld voor verkeer. Ook de Refeling en Klamperlaan maken onderdeel uit van de omleidingsroute. Om de veiligheid en doorstroming ook tijdens de ombouw te waarborgen worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Meer informatie over de ombouw Pluuke vindt u op www.nuenen.nl


Bij vragen kunt u bellen naar de balie grondgebiedzaken tel nr 0402631699

Â

Â