Gemeente Lingewaard


Debatteer mee over verkeer in Lingewaard!

Op maandagavond 29 juni organiseert de gemeenteraad het Lingewaard Debat. Onderwerp is de gemeentelijke mobiliteit. Mobiliteit heeft simpel gezegd te maken met de verkeersstromen in de gemeente. Waar zijn regelmatig files? Hoe is het openbaar vervoer geregeld? Kun je in Lingewaard overal veilig fietsen? Is er veel last van sluipverkeer waar mogelijk een oplossing voor moet worden gezocht? Eigenlijk alles wat te maken heeft met verkeer, vervoer en de invloed die het heeft op je eigen woonomgeving.

Dit alles samen bepaalt de mate van mobiliteit in Lingewaard.

Lingewaard op slot?
Door de vele ruimtelijke en economische ontwikkelingen binnen de gehele regio, neemt de bereikbaarheid van de verschillende plaatsen binnen de gemeente af. Maar ook Lingewaard groeit, meer inwoners en meer werkgelegenheid zorgen voor meer verkeer met als gevolg dat de wegen binnen Lingewaard langzaam dichtslibben. Kortom de mobiliteit in Lingewaard staat onder druk en het is noodzaak om daar oplossingen voor te vinden!

Gemeentelijk Mobiliteitsplan
Sinds enkele weken ligt het concept voor het Gemeentelijk Mobiliteitsplan (GMP) ter inzage. Het GMP is een weergave van de visie over de mobiliteit in Lingewaard. Deze visie is samengesteld in samenspraak met wijkplatforms en deskundigen uit de regio. De gemeenteraad zal het plan in het najaar behandelen en vaststellen. Voor meer informatie over mobiliteit en de visie voor de gemeente Lingewaard dan kunt u tot en met 16 juli a.s. het GMP inzien in het gemeentehuis in Huissen of inzien of downloaden via de site van gemeente Lingewaard (www.Lingewaard.nl \ wonen en leven \ openbare ruimte\mobiliteitsplan).

Uw mening helpt!
Op 29 juni vanaf 19.00 uur wordt in zalencentrum de Kolk in Haalderen gedebatteerd over de hierboven geschetste problematiek. Wij hebben uw ervaringen en uw ideeën nodig voor de verbetering van de mobiliteit van Lingewaard om gezamenlijk de bereikbaarheid van Lingewaard nu en in de toekomst te garanderen.

Themas die tijdens het debat vooral belicht worden zijn: ontsluiting van woonwijken, het verbeteren van het openbaar vervoer en sluipverkeer.

Uw mening telt mee in de zoektocht naar de meest geschikte oplossingen. Als ervaringsdeskundige kunt u goed aangeven waar de knelpunten liggen en wat mogelijke verbeteringen zijn. Denk aan de ontsluiting richting Arnhem en Nijmegen tijdens de spitsuren. Maar ook aan verbeteringen in openbaar vervoer. Ook als u nu al heel tevreden bent telt uw mening mee!

We hebben u nodig om de snelheid er in te houden!

Wanneer: 29 juni 2009
Deur open: 19.00 uur
Start debat:19.30 uur
Waar: Zalencentrum de Kolk in Haalderen