Gemeente Apeldoorn

18-06-2009

Inloopbijeenkomst bestemmingsplan Kanaalzone Zuid op 29 juni

Op maandag 29 juni is er een inloopbijeenkomst over het ontwerp bestemmingsplan Kanaalzone Zuid. Belangstellenden zijn tussen 16.00 en 19.00 uur welkom in het voormalige Kufa-gebouw aan Kanaal zuid 62.

Bestemmingsplan
Begin 2009 is de inspraakprocedure gestart van het voorontwerp bestemmingsplan Kanaalzone Zuid. De ingekomen reacties zijn verwerkt in een inspraaknota die op 4 juni 2009 is besproken tijdens de Politieke Markt Apeldoorn. Tijdens de inloopbijeenkomst op 29 juni kunnen geïnteresseerden zien welke aanpassingen zijn doorgevoerd in het ontwerp bestemmingsplan. Dit ontwerp bestemmingsplan ligt ter visie van 11 juni 2009 tot en met 22 juli 2009. Daarna worden de zienswijzen verwerkt en kan het bestemmingsplan worden vastgesteld. Naar verwachting vindt dat eind 2009 plaats.

Begeleid wonen
Bij de inloopbijeenkomst kan men ook het ontwerp zien voor begeleid wonen tussen de Lepelaarweg en de Aalscholverweg. Dit project wordt ontwikkeld door woonzorgcorporatie de Woonmensen in samenwerking met de Passerel. De plannen omvatten een appartementengebouw met een bijzondere kapconstructie voor twaalf woningen voor cliënten van Stichting de Passerel. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking die begeleid wonen. Het gebouw krijgt een woon- en ontmoetingsruimte op de begane grond, geheel omgeven door glas. Daarnaast komen er laagbouwwoningen, twee blokken van vier woningen, voor cliënten die zelfstandig wonen en gebruik kunnen maken van de woonzorgcirkel van Stichting de Passerel. Naar verwachting kan de bouw voorjaar 2010 van start.

Einde persbericht

---- --