Gemeente Rotterdam

2009 | 27

26 juni 2009

Activiteitenkalender B&W Rotterdam maandag 29 juni tot en met zondag 5 juli 2009

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis
Coolsingel 40, Rotterdam
Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

Wethouder Grashoff reikt certificaten uit aan milieuambassadrices in de Tarwewijk In de Tarwewijk krijgen elf dames met een diverse culturele achtergrond uit handen van wethouder Rik Grashoff (participatie, cultuur en milieu) het certificaat voor milieucoach uitgereikt. De coaches hebben geleerd hoe ze les kunnen geven aan buurtgenoten, zodat zij leren beter om te gaan met energie, water en afval. Inmiddels hebben rond de 160 bewoners van Charlois de lessen gevolgd. Dankzij de lesstof kunnen de bewoners besparen op de energie en waterrekening. De uitreiking vindt plaats in het Wijkgebouw Tarwewijk op maandag 29 juni van 09.00 tot 11.00 uur. (Voor meer informatie: Marina Fidder, communicatie deelgemeente Charlois, tel. 010 - 410 74 22)

Wethouder Geluk neemt adviesrapport Duurzaam Jongerenbeleid in ontvangst Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) neemt op maandag 29 juni om 13.30 uur in kamer 126 op het Stadhuis aan de Coolsingel 40, het advies 'duurzaam jongerenbeleid' van de Rotterdamse Jongerenraad (RJR) in ontvangst. De RJR doet een aantal aanbevelingen, waaronder een aantal concrete voorstellen voor onder andere jongerenparticipatie in de deelgemeenten. De RJR wil met dit rapport de discussie voeden over het jongerenbeleid in de raadscommissie JOC as woensdag. (Voor meer informatie: Ramon van der Maas (RJR), tel. 06-21263174)

Wethouder Schrijer neemt deel aan Werkconferentie Jongerenwerkloosheid Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) neemt op maandag 29 juni om 13.45 uur aan de Jeugdtop in Bibilotheek Den Haag (Spui 68) en om 16.00 uur deel aan de Werkconferentie Jongerenwerkloosheid in de Nieuwe Kerk aan het Spui 175 in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomsten wordt gesproken over de aanpak van jeugd werkloosheid. In deze economisch zware tijden dreigt met name de werkloosheid onder jongeren een groot probleem te worden. Verschillende gemeentes komen met oplossingen en bespreken dat in bijzijn van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken). Rotterdam doet er alles aan om de jongeren niet tussen wal en schip te laten vallen. (Voor meer informatie: Pieter Bas Simons, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 07 47 91)

Wethouder Schrijer schuift aan bij ontbijt winkelcentrum Beverwaard Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) schuift op woensdag 1 juli om 8.00 uur aan bij een feestelijk ontbijt in winkelcentrum Beverwaard aan de Oude Watering. Samen met ondernemers, klanten en alle samenwerkende partijen wordt gevierd dat de veiligheid en winkelplezier in winkelcentrum Beverwaard sterk verbeterd is. Het winkelcentrum ontvangt meer bezoekers en zij voelen zich ook prettiger in het gebied, blijkt uit recent onderzoek. Tijdens het ontbijt zal Nurten Karisli, namens deelgemeente IJsselmonde, kort ingaan op de resul-taten van het onderzoek. (Voor meer informatie: Pieter Bas Simons, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 07 47 91)

Wethouder Schrijer geeft aftrap nieuwe werkwijze Jongerenloket Woensdag 1 juli om 10.15 uur geeft wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) de aftrap van de nieuwe werkwijze van het Jongerenloket. De aftrap wordt georganiseerd bij het jongerenloket aan de Blaak 122. De loketten aan de vijf werkpleinen in Rotterdam worden vanaf dan opengesteld voor jongeren. Hierdoor kunnen jongeren dichtbij huis terecht voor hulp bij het vinden van een baan. Het jongerenloket bestaat vanaf dan uit een specialistenteam gericht op het verder helpen van jongeren tot en met 27 jaar die lastig aan een baan kunnen komen door problemen of moeilijke omstandigheden (schulden, verslaving, tienermoeders). Jongeren met en zonder problemen moeten hierdoor sneller en efficiënter geholpen worden. (Voor meer informatie: Petra Verheij, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 51 52 38 97)

Wethouders Kriens, Schrijer en Geluk aanwezig bij installatie Zorg-Doe-Team Woensdag 1 juli om 13.00 uur bezoeken ministers Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Hirsch Ballin (Justitie) en de staatssecretarissen Van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) samen met de wethouders Jantine Kriens (o.a. zorg), Schrijer (Sociale Zaken) en jeugdwethouder Geluk het Zorg-DOE-team (ZDT) in Rotterdam Noord. Dit team ondersteunt jongeren bij het oplossen van problemen waardoor ze terug kunnen naar het reguliere onderwijs. Dit doen ze in de eerste wijkschool van Rotterdam. Deze wijkschool wordt in september 2009 officieel geopend. Tot die tijd doet het ZDT ervaring op met de werkwijze op de tijdelijke locatie van de wijkschool aan de Hooglandstraat. Op dit moment worden circa vijftien jongeren begeleid door het team. De werkwijze van het ZDT is erop gericht om bij binnenkomst van de jongeren direct een handelingsplan op te stellen én op te starten. Hierbij wordt voorkomen dat indicatie zich op indicatie stapelt en doorverwijzing op doorverwijzing. Het opstellen en uitvoeren van het plan gaat uit van de eigen verantwoordelijkheid van de jongere zelf. Minister Rouvoet geeft het officiële startsein voor het Zorg-DOE-team in de wijkschool aan de Hooglandstraat 145. (Voor meer informatie: Petra Verheij, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 -" 51 52 38 97)

Wethouder Lamers reikt naturalisatiebesluiten uit
Wethouder Peter Lamers (buitenruimte, sport en concernorganisatie) is op woensdag 1 juli van 20.00 tot 21.15 uur aanwezig bij de naturalisatieceremonie in de hal van Publiekszaken stadhuis, tegenover het hoofdbureau van de politie. De wethouder houdt een toespraak en reikt de naturalisatiebesluiten uit. Met dit besluit krijgen de aanwezigen officieel de Nederlandse nationaliteit. (Voor meer informatie: Sara van Eijk, communicatie Publiekszaken, tel. 010 - 417 2371)

Wethouder Lamers onthult Graffitibriljant in IJsselmonde Wethouder Peter Lamers (buitenruimte, sport en concernorganisatie) onthult donderdag 2 juli om 17.30 uur de vijfde Graffitibriljant in de Buitendijktunnel in IJsselmonde. De Graffitibriljant toont aan beide zijden van de fiets- en voetgangerstunnel de geschiedenis van IJsselmonde in de vorm van krantenpagina's uit de 'Islemunda'. In totaal levert de graffitibriljant hiermee 300 m2 kunst op. Kunstenaar Lucky Dubz is erin geslaagd met zijn stijl op monumentale wijze het onzichtbare verleden van IJsselmonde te laten herleven. Met Graffitibriljanten wil de gemeente Rotterdam de kwaliteit van bijvoorbeeld tunnels en onderdoorgangen verbeteren door met georganiseerde kunstzinnige graffiti wilde graffiti te bestrijden. (Voor meer informatie: Johan Goossens, dS+V, tel. 010 - 489 5214)

Burgemeester Aboutaleb reikt Leonardo Da Vinci Medal uit Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikt op donderdag 2 juli om 18.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis (Coolsingel 40) de Leonardo Da Vinci Medal uit. Deze prijs is bedoeld voor degene die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het internationale belang van technisch onderwijs. Deze prestigieuze prijs is een initiatief van het SEFI (Société Européenne pour la Formation des Ingénieurs). SEFI is het Europese genootschap voor hoger technisch onderwijs en haar missie is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en de verbetering van het technisch onderwijs in Europa. Van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 juli organiseert het SEFI in het World Trade Center een congres met als centrale thema 'Attracting young people to engineering'. (Voor meer informatie: Maartje van den Boogaart, SEFI, tel. 06 - 42 443 41 29)

Wethouder Schrijer presenteert de Monitor Veilig Ondernemen 2009 Op donderdag 2 juli presenteert wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) de Monitor Veilig Ondernemen 2009. Veilig Ondernemen, een collegeprioriteit, richt zich op drie onderwerpen: een toename van veiligheidsgevoelens bij ondernemers, minder criminaliteit en een grotere aangiftebereidheid. De monitor is samengesteld aan de hand van onderzoek onder 6.800 Rotterdamse ondernemers en bevat de meest recente gegevens over de veiligheid in Rotterdamse winkelgebieden en op bedrijventerreinen. De presentatie vindt vanaf 18.00 uur plaats in zaal Staal van het World Trade Center. (Voor meer informatie: Yvonne Kremer, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, tel (010) 205 28 33)

Burgemeester Aboutaleb en wethouders Bolsius en Vervat bij start Tour de France 2009 Burgemeester Aboutaleb en wethouders Bolsius en Vervat zijn vanaf vrijdag 3 juli aanwezig bij de start van de Tour de France in Monaco. De collegeleden nemen hiermee een voorproefje op de start van de Tour de France die van donderdag 1 juli tot en met zondag 4 juli 2010 in Rotterdam plaats vindt. De Grand Départ in 2010 is goed voor Nederland en Rotterdam, aangezien de tour wereldwijd zeer goed bekeken wordt en veel bezoekers naar Rotterdam trekt. Rotterdam verbindt de Grand Départ 2010 met de titel 'New Energy'. Hiermee wordt de Tour de France verbonden met jeugd, bewegen en een duurzaam milieu. (Voor meer informatie: Mark van der Roer, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 3024)

Wethouder Geluk aanwezig bij afsluiting opvoedproject House of Hope Wethouder Leonard Geluk (jeugd, onderwijs en samenleving) is op vrijdag 3 juli om 13.00 uur aanwezig bij de afsluiting van het opvoedproject van House of Hope in basisschool De Globe (Den Hertigstraat 27). House of Hope en De Globe organiseerden 'tupperware party's' over opvoeden bij Turkse moeders thuis. Vrijdag wordt dit project feestelijk afgesloten in aanwezigheid van de deelnemende ouders. Vooral de moeders worden in het zonnetje gezet als dank voor hun participatie. Naast de afsluiting van het opvoedproject wordt ook de afsluiting van het schooljaar van De Globe gevierd. Het bezoek aan basisschool De Globe is ook het allerlaatste schoolbezoek van wethouder Geluk in zijn wethoudersperiode. (Voor meer informatie: Els Stam, House of Hope, tel. 010-2150663)

Wethouder Karakus overhandigt sleutels voor topappartementen Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) overhandigt vrijdag 3 juli om 14.30 uur de sleutels van topappartementen aan topstudenten in koffiebar Lungo aan het Delftseplein 39. Topappartementen voor topstudenten, een initiatief van de wethouder, is al twee jaar een succesvol onderdeel van de RotterdamLife campagne. De actie sluit aan bij de doelstelling van Rotterdam om hoogopgeleide studenten aan de stad te binden. De afstudeerders konden zich hiervoor inschrijven en betalen slechts ¤ 4000,- huur per maand in plaats van de gemiddelde huurprijs van ¤ 1000,-. Laatstejaars die goede studieresultaten behaalden, hart voor de stad hebben en 'trots zijn op Rotterdam' maakten de meeste kans op een topappartement. De appartementen voor de afgestudeerden bevinden zich op aantrekkelijke locaties in en rondom de binnenstad van Rotterdam, zoals het City House Complex (direct naast de Doelen), Montevideo (Kop van Zuid) en de Schiecentrale (Lloydkwartier). (Voor meer informatie: Farida Aghris, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 2171)

Wethouder Schrijer onthult levend beeld Erasmus aan de Nieuwe Binnenweg Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) onthult op zaterdag 4 juli om 16.00 uur een levend standbeeld van Desiderius Erasmus op de Nieuwe Binnenweg. Hiermee wordt de levende beelden tentoonstelling 'De Nieuwe Binnenweg...Leeft!', geeopend. De wethouder wordt ontvangen door de levende beeltenissen van Don Piedro, de Rattenvanger, een ridder, Kwakzalvers, de Gevallen Engel en maakt ook kennis met de levende evenknie van Santa Claus. Dit jaar doen er ook internationale beelden mee aan de tentoonstelling dat strekt van Nieuwe Binnenweg bij het Eendrachtsplein tot de 's-Gravendijkwal. (Voor meer informatie: Muzeke Linnartz i.o. Vereniging De Binnenweg, tel. 06-42950772)



Gemeente Rotterdam