Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Breedband internet en telefonie van UPC voor de ZZP-er

Amsterdam, 29 juni 2009 - Vanaf vandaag kunnen ZZP-ers en andere ondernemers in de kleinzakelijke markt kiezen voor speciale telefonie- en internetbreedbanddiensten van kabel- en mediabedrijf UPC Nederland. De diensten zijn gebaseerd op UPC Fiber Power, het snelste internet van Europa, dat snelheden tot 120 Mbps mogelijk maakt. Het versturen van bestanden is met 120 Mbps tot tien maal sneller dan bij ADSL. Steeds meer ondernemers hebben behoefte aan betrouwbare, snelle verbindingen met veel capaciteit die tegen de scherpste tarieven geleverd kunnen worden. UPC kan met haar zakelijke internetdiensten aan die behoefte voldoen.

In juni van dit jaar introduceerde UPC een nieuw en scherp geprijsd Fiber Power internetportfolio voor de consumentenmarkt. Op basis daarvan ontwikkelde het bedrijf drie abonnementen met snelheden van 25, 60 en 120 Mbps voor de kleinzakelijke markt. UPC biedt ondernemers een speciaal servicepakket, zoals een uitgebreide klantenservice die 24 uur per dagen 7 dagen per week beschikbaar is. Tevens komt er bij een defect modem binnen vier kantooruren een monteur langs en hebben zakelijke klanten bij het 25 Mbps-abonnement keuze uit één of acht vaste IP-adressen. Bovendien ontvangen zij een zakelijke factuur. Het tarief voor het Fiber Power 25 abonnement bedraagt ¤ 34,- per maand (exclusief BTW). Het Fiber Power 120 abonnement kost ¤ 71,- per maand (exclusief BTW). Optioneel zijn 2 telefoonlijnen voor een prijs van ¤ 8,- per maand (exclusief BTW).

Mark Giesbers, Vice President Marketing bij UPC: "Iedere ondernemer ervaart de gevolgen van de economische crisis. Dat houdt in dat ondernemers op zoek gaan naar de beste deals. Met deze diensten zetten wij een zeer aantrekkelijk aanbod in de markt dat zowel qua prijs als snelheid ADSL-aanbieders achter zich laat."

Deze snelheden zijn geschikt voor internettoepassingen die hoge eisen stellen aan bandbreedte. Zo duurt het downloaden van een bestand van 50 MB slechts vier seconden wanneer gebruik wordt gemaakt van een abonnement met 120 Mbps en gaat het versturen van bestanden tien maal sneller dan bij ADSL. Door de grote netwerkcapaciteit van UPC kunnen bovendien meerdere gebruikers binnen het bedrijf de internetverbinding probleemloos delen.

Giesbers: "De Nederlandse ondernemer zet op steeds intelligentere manieren de concurrentiekracht van internet in. UPC kan hen met haar zakelijke internetdiensten helpen om in alle vrijheid slimmer te werken. Met een betrouwbare verbinding tot 120 Mbps is zijn bedrijf klaar voor de toekomst."

Om te profiteren van de hoge snelheden hoeven ondernemers slechts een nieuw modem te plaatsen dat zij van UPC in bruikleen krijgen. Het modem wordt voor de gratis klant geïnstalleerd. Het wordt aangesloten op een bestaande kabelaansluiting van UPC en biedt de mogelijkheid om er draadloos computers en twee telefoonlijnen op aan te sluiten. Indien de ondernemer over een bestaande kabelaansluiting van UPC beschikt hoeft voor het behalen van de snelheden tot 120 Mbps de straat niet opengebroken te worden. Meer informatie over UPC zakelijk internet en telefonie is te vinden op www.upc.nl/zakelijk.

Over UPC Nederland
Kabel- en mediabedrijf UPC (www.upc.nl) is een toonaangevende aanbieder van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten in Nederland. UPC Nederland biedt meer dan twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 670.500 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft bijna 690.000 breedband internet klanten en bedient bijna 590.000 digitale telefonieklanten (cijfers per 31 maart 2009). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verbazingwekkende maar complexe digitale wereld. De 15.000 medewerkers van UPC in Europa streven hiernaar met simpele oplossingen en op een menselijke manier.

Over Liberty Global
Liberty Global is het leidende internationale kabelbedrijf dat geavanceerde TV, telefoon- en internet diensten verzorgt om klanten toegang te bieden tot de wereld van entertainment, communicatie en informatie. Per 31 maart 2009 beheert Liberty Global ultramoderne breedband- en communicatienetwerken waarmee het bedrijf ongeveer 17 miljoen klanten bedient in 15 landen, voornamelijk in Europa, maar ook Japan, Chili en Australië. Liberty Global heeft ook een aantal belangrijke media en contentactiviteiten zoals Chellomedia in Europa (www.lgi.com).

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl