Ingezonden persbericht


Juniper Networks introduceert applicaties voor efficiënter aanbieden van multimediadiensten via geconvergeerde IP-netwerken

Verbeteringen Intelligent Services Edge Portfolio voor meer efficiency, betrouwbaarheid en hogere prestaties

Schiphol-Rijk, 29 juni 2009 - Juniper Networks introduceert een pakket nieuwe applicaties en diensten voor het aanbieden van multimediadiensten via geconvergeerde IP-netwerken. Hiermee kunnen bedrijven spraak-, video- en andere multimediadiensten efficiënter, voordeliger, schaalbaarder en betrouwbaarder aanbieden. De nieuwe features bouwen voort op het Intelligent Services Edge Portfolio en voorzien bedrijven, overheidsinstellingen en serviceproviders van een eenvoudiger netwerk en meer convergentie. Dit doen de applicaties door het voornaamste dienstenaanbod en de prestatiegarantiefuncties volledig en direct te integreren in het routingsplatform en de netwerkinfrastructuur. Daarbij biedt Juniper kostenbesparende hardware- en software-features. Hiermee kunnen klanten investeringen in hun huidige spraak- en datanetwerk gebruiken terwijl ze migreren naar een geavanceerd IP-transportnetwerk en geavanceerde IP-diensten.

Juniper lanceert ook een complete Integrated Multiservice Gateway Solution (IMSG). Hiermee kunnen klanten beter beveiligde spraak- en multimediadiensten van hogere kwaliteit aanbieden. De IMSG integreert op standaarden gebaseerde Session Border Control-signalling- (SBC) en -mediagatewayfuncties. Hiervoor biedt Juniper geavanceerde routing- en uitgebreide beveiliging-features inclusief intrusion prevention-software en IPsec- en firewall-diensten.

Juniper heeft deze nieuwe features geïntegreerd in een dienstenketen die draait op Juniper Multiservices-kaarten voor de M Series en MX Series. Juniper schat dat de IMSG-oplossing het stroomgebruik met maar liefst dertig procent kan verminderen. Door de oplossingen hebben gebruikers immers geen standalone appliances meer nodig, zoals Session Border Controllers.

"We beschouwen SBC-functionaliteit als een veelbelovende groeikans. Vooral nu de wereld steeds meer IP-oplossingen gaat gebruiken", zegt Diane Myers, directing analyst, Service Provider VoIP & IMS bij Infonetics Research, Inc. "De introductie van Juniper is uitstekend getimed. Een geïntegreerde aanpak kan serviceproviders helpen om kosten en complexiteit te verminderen."

Door deze functies te integreren in de routinginfrastructuur, profiteren organisaties van meer schaalbaarheid dan met losstaande appliances. Daarnaast bieden de Multiservice-kaarten speciale processing resources. Dat stelt klanten in staat om multimediadiensten toe te voegen zonder de prestaties van andere diensten op dezelfde router te beïnvloeden.

Ook voor bedrijven, overheidsinstellingen en serviceproviders die al beschikken over een telefonie-infrastructuur en circuitgeschakelde Time-Division Multiplexed-netwerkapparatuur (TDM), biedt Juniper uitkomst met hardware- en software-features voor de CTP Series (voor Circuit-To-Packet), BX Series Multi-Access Gateways en M Series Multiservice Edge Routers. Hiermee kunnen organisaties de overgang naar een nieuwe VoIP-infrastructuur gestroomlijnd laten verlopen, terwijl ze hun eerdere investeringen in IT-apparatuur optimaal benutten. De BX Series en Circuit Emulation Physical Interface Cards (PIC's) voor de M Series zorgen voor betrouwbaar transport van TDM- en spraakverkeer via een IP/MPLS-netwerk. Nieuwe spraakmodules en software-updates voor de CTP Series ondersteunen functionaliteit voor analoge spraak, spraakcompressie en het voorkomen van echo. Hierdoor kunnen klanten analoge telefonie, seriële data en op TDM gebaseerde diensten op betrouwbare wijze transporteren via een IP/MPLS-netwerk.

Samen zorgen de nieuwe Juniper-applicaties voor verbeteringen van het spraak-, radio-, legacy-data- en veel andere soorten netwerkverkeer via één geconvergeerde IP/MPLS-infrastructuur. Hierdoor kunnen bedrijven, overheidsinstellingen en serviceproviders met hun geavanceerde IP-infrastructuur kosten- en operationele voordelen behalen, terwijl eerdere investeringen in hun bestaande spraak- en circuitgeschakelde netwerkapparatuur niet verloren gaan.

Juniper introduceert eveneens de Telchemy-embedded Performance Monitor (TePM). Dit is een uitgebreide, in de router geïntegreerde applicatie voor IP-prestatiebeheer. Deze applicatie faciliteert het monitoren van serviceniveaus en troubleshooting voor een breed scala van IP-diensten. De applicatie voorziet vanuit de routinginfrastructuur in een actieve netwerk-, sessie- en applicatielaag voor uiteenlopende IP-spraak- en -datadiensten. Zo verbetert TePM de efficiency en voorkomt het de kosten van de inzet van standalone monitoring appliances of meet appliances. Daarnaast biedt deze applicatie extra voordelen voor wat betreft schaalbaarheid, prestaties en betrouwbaarheid.

TePM is ontwikkeld door Telchemy, lid van het Juniper Open IP Solution Development Program (OSDP) en vooraanstaand leverancier van IP- en VoIP-oplossingen voor prestatiebeheer. Als OSDP-lid heeft Telchemy toegang tot het Partner Solution Development Platform (PSDP). Dit platform wordt gebruikt voor de integratie van IP-prestatiemonitoringstechnologie van Telchemy en Juniper Network JUNOS Software in M Series- en MX Series-routers. Met het PSDP kunnen klanten en partners speciale applicaties ontwikkelen op basis van JUNOS Software. Het PSDP SDK- en OSDP-partnerprogramma zorgt voor applicaties die integreren met JUNOS en draaien op Juniper-routingsplatformen. Zo hebben klanten de keuze uit een uitgebreider portfolio end-to-end-oplossingen via de directe en indirecte Juniper-verkoopkanalen.

"Onze klanten zijn altijd op zoek naar voordelige manieren om beter presterende en efficiëntere spraak-, video- en andere multimediadiensten aan te bieden. Ongeacht de fase waarin bedrijven verkeren in de overgang naar een geavanceerd geconvergeerd netwerk", zegt Rami Rahim, vicepresident van de Product Management, Edge and Aggregation Business Unit van Juniper Networks. "Met de zojuist geïntroduceerde features helpen we klanten om de overstap naar een geavanceerd netwerk te maken. Daarnaast blijven we de Intelligent Services Edge verder ontwikkelen. Dit doen we met een pakket features en functionaliteit die onze klanten helpen om spraak- en multimediadiensten te ondersteunen op een meer schaalbare en veiliger manier die zorgt voor betere prestaties."

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Juniper Networks
Rebecca Cradick
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: rcradick@juniper.net

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: juniper@lvtpr.nl