Ingezonden persbericht


Persbericht - 29 juni 2009

Record aantal luisteraars voor Eighties Week op Radio 2

Radio 2 trok met een week lang 'Made in the Eighties' 2,6 miljoen luisteraars. Nooit eerder luisterden zoveel mensen naar een jaren 80-week op Radio 2. Vooral de Eighties Top 100 scoorde goed; bijna 2 miljoen Nederlanders stemden op vrijdag 19 juni af op deze hitlijst met de favoriete platen van de luisteraars uit dit decennium.

De waardering voor Made in the Eighties was zeer hoog. De primaire doelgroep van Radio 2, 35-54 jaar, beoordeelde de week met het zeer hoge rapportcijfer 7,8.

Radio 2 Made in the Eighties
Radio 2 keerde van 15 tot en met 19 juni terug naar de roemruchte jaren tachtig. Met 'Made in the Eighties' verwende Radio 2 de luisteraar met het ultieme jaren 80-gevoel. Alle programma's besteedden aandacht aan het decennium.

Platenkoffer

Bezoekers van de Radio 2-website konden tijdens 'Made in the Eighties' een persoonlijke virtuele platenkoffer samenstellen. In iedere platenkoffer passen maximaal tien van de eigen favoriete Eighties-hits. Deze tien platen telden mee voor de Eighties Top 100 die Radio 2 op vrijdag 19 juni uitzond.

Voor meer informatie: www.radio2.nl