Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 29 juni 2009

Verbreding van provinciale weg N34 en nieuwe markering voor meer veiligheid

De provincie Overijssel gaat de verkeersveiligheid op de provinciale weg N34, gedeelte Witte Paal (aansluiting N34/N36 bij Hardenberg) -grens Drenthe, verder verbeteren. Voor het traject J.C. Kellerlaan-Drentse grens gaat het om:
*verbreding van de weg (van 7,30 naar 8,50 meter);
*het aanpakken van de aansluiting Holthone (in samenwerking met de provincie Drenthe);
*het aanbrengen van markering, passend bij een 100 km/u weg: 2 witte doorgetrokken strepen met groene vulling. Deze maatregelen zijn nodig omdat er op genoemd traject in de periode voorjaar 2008-2009 vijf dodelijke ongevallen plaatsvonden. De werkzaamheden (fase 2 van het N34-project) moeten uiterlijk eind 2011 afgerond zijn.

Parallel aan de uitvoering van de maatregelen tussen de J.C. Kellerlaan en de Drentse grens start de derde fase in het traject. Hier gaat het om het gedeelte Witte Paal-J.C. Kellerweg. Doel is om dit traject op te waarderen van 80 naar 100 km per uur. Hiervoor is een Milieu Effect Rapportage noodzakelijk. De maatregelen op dit traject zijn uiterlijk 2014 gereed.

In maart 2009 heeft de provincie de eerste korte termijn-maatregelen (fase 1) uitgevoerd: het aanbrengen van ribbelmarkering op de weg. De ribbels attenderen de weggebruikers wanneer er te ver naar links wordt uitgeweken. Daarnaast heeft de provincie ook borden langs de weg geplaatst om de attentie van de weggebruiker te verhogen.

Voor de verbetering van de verkeersveiligheid op de N34 is in totaal 23,7 miljoen euro beschikbaar. De gemeente Hardenberg draagt 3,9 miljoen euro bij, de provincie Overijssel financiert de rest. Meer informatie over de N34 is te vinden op de website www.bereikbaar.overijssel.nl.