Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Nieuwe locatie St. Willibrordusschool Ruurlo op sportveldencomplex 't Rikkelder

Afbeelding bij afbeelding

De samenwerkende partijen op de plek waar het allemaal moet gebeuren. V.l.n.r. Wim Rijkenbarg, Jan Tragter vv Ruurlo, wethouder Dennis Meijerink, Bert Pijnenborg, schoolbestuur

De St. Willibrordusschool gaat - als de plannen allemaal doorgaan - verhuizen naar een plek op het voetbalveldencomplex 't Rikkelder in Ruurlo. Het schoolbestuur, de voetbalvereniging en de gemeente hebben elkaar gevonden. De plannen worden in de komende tijd verder uitgewerkt. Verschillende punten moeten nog worden geregeld, maar over de grondgedachte is men het eens. Door de verplaatsing wordt het sportveldencomplex helemaal anders ingericht. Door de aanleg van twee kunstgrasvelden kan het complex functioneel worden heringericht en kan de ingeleverde ruimte worden herwonnen.


* Wethouder Meijerink: "Dit is een win-win-win situatie"

Wethouder Dennis Meijerink van onderwijs spreekt zelfs van een win-win-win situatie: "Door dit samenspel met voetbalvereniging en schoolbestuur gaan we zorgvuldig om met de ruimte en komen er in Ruurlo prachtige voorzieningen voor school en voetbalvereniging".

Ruimtegebrek

De St. Willibrordusschool groeit steeds verder uit haar jasje. De grenzen van uitbreiding op het huidige terrein aan de Stationsstraat zijn bereikt. Er is gekeken naar andere plekken in het dorp. De locatie aan de FĂĽrstenauerstraat is een uitstekende plek voor de school. Recht tegenover het Kulturhus en vlakbij de sporthal. De grond is in eigendom van de gemeente, maar de gemeente gaf het in 1994 in erfpacht aan de voetbalvereniging. De voetbalvereniging ontvangt van de gemeente een bijdrage in de kosten voor de aanleg van een kunstgrasveld. Voor Bert Pijnenborg, bestuurslid van de Stichting Katholieke basisscholen Gelderland is dit: "het meest geweldige idee dat we de afgelopen jaren gehoord hebben. Wij zijn zeer ingenomen met het plan en de intentieverklaring. Voor de school betekent dit een nog meer centrale plek in het voedingsgebied van de school en kansen om te groeien. Ook kunnen we straks bijvoorbeeld dagarrangementen als buitenschoolse opvang aanbieden".

Herinrichting sportveldencomplex

De nieuwe school is gesitueerd op de plek waar nu de kantine en een gedeelte van de kleedgebouwen staan. In het herinrichtingsplan is een nieuwe plek voor de kantine en kleedkamers ingeruimd. Ook komt er een extra parkeerterrein voor de bezoekers van de voetbalvelden en de school. De heer Jan Tragter van voetbalvereniging Ruurlo: "Om de operatie financieel mogelijk te maken is het voorstel om een strook aan de noordzijde (Enkeerdlaan) van het complex te bestemmen voor woningbouw. Wij zijn daarvoor op zoek naar een risicodragende partij. De opbrengsten daarvan zetten wij in om het geheel te kunnen bekostigen".

Verdere uitwerking

De komende tijd wordt benut om de plannen verder uit te werken, in overleg met alle betrokken partijen. Daarna zal een herziening van het bestemmingsplan in procedure worden gebracht. Een vlotte voortgang is wel vereist, want het huisvestingsprobleem bij de St. Willibrordusschool is groot.

plattegrond school voetbal woningbouw

Trefwoorden Onderwijs, Sport, Woningbouw
Wijk/regio Ruurlo
Mutatiedatum 29/06/2009