Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Keurmerk Veilig Ondernemen nu ook voor Bedrijventerreinen Eibergen


Wethouder Scharenborg heeft tijdens een drukbezochte eerste ledenvergadering van de Belangenvereniging Bedrijventerreinen Eibergen (BvBE) het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt. Het KVO staat borg voor structurele samenwerken door politie, brandweer, gemeente en ondernemers aan een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.

De eerste ledenvergadering van de pas opgerichte BvBE werd op 8 juni bij Stoverink interieurbouw en interieurmontage gehouden. Deze belangenvereniging is het resultaat van het initiatief dat twee jaar geleden door de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en de gemeente Berkelland werd genomen.

In 2007 is er gestart met een pilot parkmanagement op de Kiefte te Eibergen. Via een marktonderzoek is gekeken welke behoefte er onder de ondernemers leeft voor het gezamenlijk oppakken van projecten. Uit dit onderzoek bleek dat collectieve inkoop, bewegwijzering, veiligheid/beveiliging en het fietspad de onderwerpen zijn waar de ondernemers als eerste samen mee aan de slag willen. Inmiddels doet een aantal ondernemers mee met het collectief inkopen van elektra en gas via een groter Achterhoeks collectief. Tevens is er een nieuw contract voor bewegwijzering en collectieve beveiliging op bedrijventerrein de Kiefte afgesloten. Daarnaast is er structurele aandacht voor het fietspad dat door ondernemers als gevaarlijk en onoverzichtelijk wordt ervaren.

Trefwoorden Bedrijfsterrein
Wijk/regio Eibergen
Mutatiedatum 29/06/2009