Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Tennisclub Beltrum en B&W bereiken overeenstemming over verzelfstandiging

Tennisclub Beltrum (TCB) en het college van burgemeester en wethouders van Berkelland hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van vier kunstgras tennisbanen, een oefenkooi en een mini kunstgrastennisbaan. Voor de aanleg stelt de gemeente eenmalig 200.000 euro beschikbaar, terwijl de tennisclub 60.000 euro bijdraagt. Na aanleg neemt de TCB de onderhouds- en beheerstaken van de gemeente over. De gemeenteraad moet nog instemmen met het voorstel.

`Up-to-date'

Hans van Leeuwen, voorzitter van Tennisclub Beltrum: "Onze vereniging pakt het aanbod van de gemeente met beide handen aan. Van meet af aan hebben wij met elkaar overleg gevoerd met maar één gemeenschappelijk doel. Er samen beter van worden. De goede onderlinge verstandhouding en de constructieve houding naar elkaar toe heeft er toe geleid, dat wij en de gemeente bijzonder content zijn met de uitkomsten. De accommodatie van de vereniging krijgt een geweldige facelift met het aanleggen van vier nieuwe tennisbanen en een minitennisbaan beide in kunstgras. De minitennisbaan wordt vrij toegankelijk voor de jeugd van Beltrum om kennis te kunnen maken met tennis. Het is een enorme positieve impuls voor onze vereniging die op dit moment op volle toeren draait. De sfeer is goed. We hebben aanwas van zowel jeugd als seniorleden en er wordt meer als ooit tevoren getennist.

We weten dat je als je privatiseert meer werk krijgt dan voorheen. Maar de bereidheid om wat voor de club te doen is erg groot in Beltrum. Dus we hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ook omdat we het park erg onderhoudsvriendelijk inrichten en het daardoor de vrijwilligers zo gemakkelijk mogelijk maken."

Stimulans

Sportwethouder Jan Zappeij: "Toen we vorig jaar met het project verzelfstandiging sportverenigingen begonnen was de verwachting dat de meeste clubs graag zouden meewerken. De vereniging is in onze opzet baas over de hele accommodatie en kan er nog financieel beter van worden ook. Maar men moet het wel aankunnen en aandurven. Bij Sportclub Neede was dit eerder dit jaar al het geval. Nu is TCB aan de beurt. Ik hoop dat deze succesvolle projecten een stimulans zijn voor andere sportverenigingen om deze stap eveneens te zetten."

Sportvisie

De gemeenteraad heeft in 2007 "de sportvisie 2007-2012" vastgesteld. In dit beleidsplan staat op hoofdlijnen wat de gemeente wil bereiken. Een van de speerpunten is de verzelfstandiging van de buitensport. De gemeente gaat hierover de komende jaren met elke vereniging apart in gesprek.

Trefwoorden Sport
Wijk/regio Beltrum
Mutatiedatum 29/06/2009