Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Uitkomsten van het Berkellandse onderzoek `Daar doen we het voor'

In deze zevende en laatste aflevering over de uitkomsten van het onderzoek `Daar doen we het voor' gaan we in op de veiligheid. De eerdere afleveringen gingen achtereenvolgens over `bekendheid en betrokkenheid bij Berkelland', `bestuurskracht', ofwel: `in hoeverre vinden de ondervraagden dat de gemeente slaagt in wat ze wil bereiken?', `dienstverlening aan de publieksbalies', `telefonische bereikbaarheid en briefafhandeling', voorzieningen en informatievoorziening.

Onveilige plaatsen

Inwoners die in 2005 aangaven bepaalde plekken te mijden, is gevraagd deze te noemen. Op een aantal van die plaatsen zijn maatregelen getroffen. Inmiddels is er sprake van verbetering. Het aantal inwoners dat vaak onveilige plaatsen mijdt is met vijf procent gedaald. Omgerekend naar alle inwoners van 18 jaar en ouder komt dat neer op ongeveer 1750 inwoners van Berkelland die minder vaak een onveilige plaats mijden.

Veiligheid in de buurt

Mensen voelen zich verder in hun buurt het veiligst. Inwoners gaven gemiddeld het rapportcijfer 6,8 voor de veiligheid in de buurt. De bevolking in Borculo, Ruurlo en Haarlo waardeert die veiligheid zelfs met 7,1. In Rekken (6,6) en Neede/Noordijk is (6,4) is men er minder tevreden over. Maar nooit meer dan vijf procent antwoordde eind 2008 `ja, vaak' op de vragen:


- Doet u 's avonds de deur wel eens niet open omdat u zich onveilig voelt?


- Loopt of rijdt u wel eens om in de buurt om onveilige plakken te vermijden?


- Voelt u zich wel eens onveilig 's avonds op straat in de buurt?


- Voelt u zich 's avonds thuis wel eens niet op uw gemak?

Trefwoorden Onderzoek
Mutatiedatum 29/06/2009