Ingezonden persbericht


Tetra Pak lanceert gebruiksvriendelijke Tetra Brik ® Edge(TM) Schenkgemak voor consument met handbeperking

Tetra Pak, wereldmarktleider op het gebied van de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen, kondigt de mondiale lancering van Tetra Brik® Edge(TM), de verpakking voor gekoelde zuiveldranken, aan. De Tetra Brik® Edge™ is ontworpen voor consumenten van jong tot oud. Daarom kost het openen van deze verpakking minimale kracht en is het tevens voorzien van een grotere schroefdop.

"Tetra Brik Edge is zo gebruiksvriendelijk dat zelfs consumenten met beperkingen aan hun hand - zoals reumatiek of verwondingen - het eenvoudig in gebruik vonden", aldus Leif Hansson, development manager van de Zweedse Reumatiek Associatie (SRA).

Ontworpen voor meer schenkgemak
De Tetra Brik Edge is voorzien van een SimplyTwist(TM) schroefdop met een diameter van 34 mm. Deze schroefdop is zo ontworpen dat het openen minimale inspanning kost en zeer eenvoudig te schenken en hersluiten is. Deze grote diameter is ook ideaal voor het soepel schenken van visceuze zuiveldranken zoals yoghurtdranken en chocolademelk. Door de gekantelde top is het eenvoudiger om de dop vast te pakken en is er meer ruimte voor de hand en vingers. Een ander groot voordeel ligt in het feit dat de verpakking dankzij het ontwerp bij het schenken niet sterk hoeft te worden gekanteld.

Tetra Brik Edge verpakking van het jaar
Naast de consumentenonderzoeken die Tetra Pak bij het ontwerpen van nieuwe verpakkingen standaard onderneemt, is de Tetra Brik Edge getest en ontwikkeld volgens de door de Zweedse Reumatiek Associatie (SRA) internationaal befaamde methode. Als erkenning voor de verbeterde gebruiksmogelijkheden voor mensen met handbeperkingen mag Tetra Brik Edge de SRA-titel 'Verpakking van het jaar' dragen.

Eenvoudig stapelbare verpakkingen
Efficiënte "eye-catcher"
Dankzij het functionele ontwerp is de Tetra Brik Edge een opvallende verschijning, waardoor het perfect in te zetten is als instrument om merken te bouwen, c.q. 'branding-tool'. Zelfs de top biedt nu meer ruimte voor communicatieboodschappen. Daarnaast is de verpakking dankzij het nieuwe ontwerp beter en efficiënter te stapelen. Tetra Pak heeft een opvallende halfopen display-unit speciaal voor de Tetra Brik Edge vervaardigd. Voor deze direct op de schappen te plaatsen unit, een afgeleide van de gangbare omdozen, is eenderde minder materiaal gebruikt vergeleken met soortgelijke verpakkingen en het kan tevens in de koeling worden gebruikt. Hierdoor is plaatsing van de verpakkingen aanzienlijk minder arbeidsintensief. De merkcommunicatie kan ook direct op de unit worden gedrukt waardoor het sterker opvalt in de schappen.

Er kunnen 7.000 Tetra Brik Edge-verpakkingen per uur worden geproduceerd op de Tetra Pak C3/Flex XH verpakkingslijn, waardoor een voor grote en kleinere zuivelbedrijven zeer kostencompetitieve oplossing wordt geboden.

Over Tetra Pak
Tetra Pak is wereldmarktleider op het gebied van de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. In nauwe samenwerking met klanten en leveranciers leveren zij producten die veilig en innovatief zijn en het milieu zo min mogelijk belasten. Daarmee komen zij iedere dag tegemoet aan de behoeften van honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Met meer dan 20.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 150 landen, gelooft Tetra Pak sterk in verantwoord industrieel leiderschap en een duurzame werkwijze. Het motto, "PROTECTS WHAT'S GOOD(TM)" weerspiegelt de visie om voedsel, waar dan ook, op veilige en verantwoorde wijze beschikbaar te stellen. www.tetrapak.nl


---



Ingezonden persbericht