Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Nieuwe woordvoerders ROVER

ROVER heeft een nieuw gezicht gekregen in de vorm van twee nieuwe woordvoerders. Chris Vonk en Sanne van Galen zullen de reizigersvereniging voortaan landelijk vertegenwoordigen en nemen hiermee het woordvoerdersschap over van Aldo Markus. De twee nieuwe woordvoerders maken sinds 16 mei 2009 deel uit van het landelijk bestuur van ROVER.

Sanne van Galen (28) studeerde Egyptologie en Cultureel Erfgoed aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Aansluitend vervulde zij verschillende functies in de museumwereld, onder meer op het gebied van tentoonstellingen, PR en communicatie. Voor ROVER heeft zij de portefeuille PR/communicatie waardoor zij voor voortaan het eerste aanspreekpunt is voor de media. Sanne reist vele kilometers met het openbaar vervoer en is actief geworden bij ROVER omdat zij graag zou zien dat het openbaar vervoer een beter alternatief wordt voor de auto dan dat het nu is. Sanne van Galen en Chris Vonk

Chris Vonk (62) is voortaan de tweede woordvoerder voor ROVER. Deze functie is nieuw voor hem maar voor ROVER is hij een bekend gezicht. Geboren en getogen in Amsterdam maakt hij al 40 jaar deel uit van het bestuur van de Amsterdamse afdeling van ROVER. Daarnaast zit hij in de Reizigers Advies Raad, het orgaan dat de Stadsregio Amsterdam adviseert over het openbaar vervoer. Chris is een fervent voorstander van goed en comfortabel openbaar vervoer dat aantrekkelijk is door een hoge frequentie, fijnmazigheid van het netwerk, goede en juiste informatieverstrekking en is voorzien van goede abri's.

Met de nieuwe taakverdeling van het landelijk bestuur van ROVER nemen Sanne en Chris het woordvoerdersschap over van bestuurslid Aldo Markus. Aldo benadrukt hierbij met veel plezier het woordvoerdersschap te hebben uitgevoerd, maar blij is dat de taak door anderen is overgenomen omdat hij graag meer tijd besteedt aan andere zaken op het gebied van ROVER en het reizigersbelang.