Gemeente Nijmegen

Opening fototentoonstelling `Hatert, van prachtig dorp naar Prachtwijk'

23/06/2009

Affiche van de reizende tentoonstelling 'Hatert, van prachtig dorp naar Prachtwijk'

Samen met wijkbewoners opent de gemeente op maandag 29 juni om 14.00 uur in het wijkcentrum Hatert de fototentoonstelling `Hatert, van prachtig dorp naar Prachtwijk'. De tentoonstelling laat een heel divers beeld van oud en nieuw Hatert zien. Aanleiding voor deze tentoonstelling is het 50-jarig bestaan van de wijk en de start van veel projecten in het kader van Hatert Prachtwijk.

De tentoonstelling bevat oude beelden van het oorspronkelijke dorp. Aan de hand van kaarten en foto's wordt de opbouw van de wijk getoond. Verder worden verschillende aspecten van het leven in Hatert belicht zoals onderwijs, ondernemen, sport en ontspanning. Onder het kopje `wist u dat?' komen onbekende en bijzondere zaken aan bod zoals de spoorlijn die ooit door Hatert heeft gelopen. Ook schenkt de tentoonstelling aandacht aan de projecten die in het kader van Hatert Prachtwijk van start zijn gegaan.

Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen deze tentoonstelling te bekijken, is deze de komende maanden op verschillende plekken in Hatert te zien waaronder enkele scholen. De reizende expo start in het wijkcentrum Hatert waar hij gedurende de Jubelweek Hatert tot en met vrijdag 3 juli te bezichtigen is. De toegang is gratis. Deze tentoonstelling is ontwikkeld door het Regionaal Archief Nijmegen. Op de website http://www.nijmegen.nl/archief staat waar en wanneer de tentoonstelling verder te zien is.