Landstede

Foto-finish bij Thomas a Kempis College

Zelfs schoolsportdagen zijn hypermodern tegenwoordig! Bij de jaarlijkse sportdag van het Thomas a Kempis College werd electonische tijdwaarneming ingezet om te bepalen wie er nou echt als eerste over de streep kwam bij het hardlopen.

Het TaK profileert zich als sportieve school. Voor alle leerlingen worden op deze school extra sportactiviteiten georganiseerd. De jaarlijkse sportdag krijgt dan ook van de sectie Bewegingsonderwijs extra aandacht om er voor alle leerlingen een fantastiche dag van te maken. Dit jaar stond 'atletiek' centraal.

De leerlingen hebben onder andere onderdelen als balwerpen, verspringen en hardlopen uitgevoerd. De 100 meter sprint en de 800 meter werden onder uitstekende weersomstandigheden bij atletiekvereniging PeC 1910 gelopen.

Uniek was de electronische tijdswaarneming bij het hardlopen. Op een professionele manier werd voor iedere leerling de tijd gemeten en kon d.m.v. een foto-finish gecontroleerd worden wie er nou echt als eerste over de streep kwam. De hardlopende leerlingen zagen na afloop op de monitor hun eigen prestatie. De leerlingen vonden dat wel heel gaaf! Het Thomas a Kempis College gaat komend jaar nog meer samenwerken met atletiekvereniging PeC 1910.