Gemeente Gilze en Rijen

Apart inzamelen plastic verpakkingsmateriaal begint in september 2009

We lieten u het al eerder weten: de gemeente Gilze en Rijen begint in september 2009 met de inzameling van plastic verpakkingsafval. Dat betekent dat u voortaan plastic verpakkingsmateriaal apart kunt aanbieden op de centrale aanbiedplaatsen in uw straat. In augustus sturen wij u een brief met informatie, enkele speciale inzamelzakken én de inzamelkalender.

Voor het aanbieden van plastic verpakkingsmateriaal kunt u alleen speciale zakken gebruiken. In augustus krijgt u bij de informatiebrief enkele zakken gratis. Zijn die op, dan kunt u extra zakken kopen bij de supermarkten. Gebruikt u andere zakken, dan nemen we deze niet mee. In het lijstje achterop de inzamelkalender kunt u zien wat u wel of niet in de plastic zak mag doen.

Waar en wanneer?

Wij halen het plastic steeds op een dinsdag op. Binnen de bebouwde kom halen we de gevulde zakken één keer per vier weken bij de centrale aanbiedplaatsen op. Buiten de bebouwde kom halen wij de gevulde zakken één keer per acht weken op. Op de inzamelkalender kunt u zien wanneer we bij u in de wijk het plastic afval ophalen.

Waarom meedoen?

Door plastic verpakkingsmateriaal goed te scheiden kunt u kosten besparen. U hoeft uw grijze container namelijk minder vaak te laten legen. Ook kunnen van het ingeleverde plastic nieuwe verpakkingen worden gemaakt. Of het wordt gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld fleecekleding, speelgoed en tennisballen.

Wilt u meer weten?
Meer informatie over de gescheiden inzameling en het opnieuw gebruiken van plastic verpakkingen vindt u op de website van plastic heroes: www.plasticheroes.nl.

Afvalkalender

Ook de inzamelkalender krijgt u in augustus in de bus.

Datum bericht: 30 juni 2009