Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 30-06-2009

Voetgangster gewond na aanrijding
RODEN Een 86-jarige inwoonster van Roden raakte maandagmiddag gewond nadat ze was aangereden door een 76-jarige autobestuurster uit dezelfde plaats. Op een parkeerplaats aan de Roderweg reed de bestuurster van de auto achteruit op het moment dat de voetgangster achter haar langs liep. Na onderzoek door ambulancepersoneel en huisarts kon de vrouw met schrammen en kneuzingen thuis gebracht worden. (2009022739)

Twee gewonden bij verkeersongeval

NIEUW AMSTERDAM Bij een verkeersongeval op de Vaart NZ in Nieuw Amsterdam raakten maandagavond twee personen licht gewond. In een bocht botsten twee tegemoetkomende autos op elkaar. Hoe dit kon gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Beide bestuurders van deze autos een 21 jarige inwoner van Nieuw Amsterdam en een 28 jarige inwoner van Tolbert zijn per ambulance overgebracht naar het Emmer ziekenhuis. (2009022827)

Vrouw op fiets gewond na aanrijding
SCHOONOORD Een 53-jarige vrouw uit Emmer Compascuum raakte maandagmorgen gewond bij een aanrijding. De vrouw reed over de busstrook op de Slenerweg en wilde ter hoogte van de bushalte oversteken om haar weg over het fietspad te vervolgen. Hierbij merkte ze een van achteren komende 44-jarige autobestuurster uit Schoonloo niet op en werd aangereden. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (2009022745)

Huiselijk geweld
ASSEN De politie heeft maandagmiddag een 44-jarige Assenaar in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 18-jarige zoon met een mes te hebben bedreigd. Het mes werd inbeslaggenomen. De politie moest pepperspray gebruiken om de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, aan te houden. Hij werd inverzekering gesteld. (2009022784)

Poging straatroof
HOOGEVEEN Maandagmorgen werd een inwoonster van Hoogeveen op het plein in de Van Duyn van Maasdamstraat, tussen het gemeentehuis en Olde Kinholt, bijna van haar geld beroofd. De vrouw werd daar aangesproken door een onbekend ongeveer 16 a 17 jaar oud meisje, die zei dat ze geld moest hebben. Om dit kracht bij te zetten toonde ze een op een mes gelijkend voorwerp. De vrouw begon meteen hard te gillen waarna het meisje de benen nam in de richting van de Blankerslaan. Het meisje heeft lang blond haar, is ongeveer 1.70 lang, droeg donkere kleding ( te warm voor dit weer) en een donkere pet met klep. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (2009022660)

Man valt kinderen lastig

MEPPEL De politie is op zoek naar een nog onbekende man die maandagavond rond 18.00 uur bij het Gat van Blijdenstein aan de Weg naar de Bloemen bij Meppel een aantal kinderen heeft lastig gevallen. Hij toonde zijn geslachtsdeel en masturbeerde ten overstaan van de kinderen. Een 12 jarig meisje werd door hem onzedelijk betast.

Na de melding is de politie direct in de wijde omgeving een uitgebreide zoekactie gestart naar de man. Helaas zonder resultaat. De politie probeert nu de identiteit van deze man te achterhalen. Daarvoor zijn direct al meerdere getuigen ter plaatse gehoord. Mogelijk dat er ook mensen zijn die aan de hand van het signalement weten wie deze man is. De politie vraagt deze mensen te bellen met 0900-8844. Het gaat om een ongeveer 40 jarige man. Hij heeft een gezet postuur met een bierbuik. Hij heeft kort haar wat rondom het hoofd grijs is. Hij is wat kalend. Hij droeg een grijze/zilverkleurige zwembroek. Opvallend was een gouden ring met diamantje aan zijn rechter ringvinger. (2009022808)

Beginnend bestuurder in de fout

EMMEN De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag op de Laan van de Kinholt in Emmen een 25 jarige man uit die plaats aan. Deze beginnende bestuurder reed in een personenauto terwijl hij gedronken had ( 0,4 promille) Nadat hij op het politiebureau de ademanalyse had ondergaan en er van hem een verklaring was opgenomen, is hij met een rijverbod van één uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op (2009022840)

Emmer politie houdt brandstichter op heterdaad aan

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op het NS-station aan de Spoorstraat een 23-jarige inwoner van Erica als verdachte van brandstichting aangehouden. De man stond bij de ingang van het station en maakte aanstalten om weg te fietsen. Bij de ingang bleek brand te zijn gesticht waardoor enkele ruiten waren gesprongen en kozijnen al zwart geblakerd waren. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld. (2009022845)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.