De Nederlandse Bank

Tentoonstelling Geld en je leven! bekroond

Nieuwsbericht

Datum 30 juni 2009

De interactieve lifestyle tentoonstelling Geld en je leven! isin Berlijn bekroond met een Comenius Award. Dit is een Europese prijs voor uitmuntende didactische multimedia producten. Geld en je leven! is een gezamenlijk initiatief van het Geldmuseum in Utrecht en de Nederlandsche Bank in Amsterdam.

Geld en je leven! is een interactieve tentoonstelling gericht op financiele educatie van jongeren. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een op de vijf scholieren risicovol financieel gedrag vertoont. In vergelijking met anderen lenen zij vaker, komen ze vaker geld tekort en hebben ze meer moeite verleidingen te weerstaan. Geld en je leven! helpt hen inkomsten en uitgaven beter in balans te krijgen.

Tot eind mei was de tentoonstelling te bezoeken in het Geldmuseum. Geld en je leven! staat de komende jaren in het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank in Amsterdam. De tentoonstelling, waarin een soap rond drie personages met ieder hun eigen en voor jongeren herkenbare geldgedrag centraal staat, is reeds door duizenden jongeren bezocht.

De uitreiking van de Comenius Awards werd voor de 14e keer gehouden. In totaal waren er circa 170 inzendingen uit een groot aantal Europese landen.

Voor meer informatie kunt u een email sturen naar: onderwijs@dnb.nl