Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

LNV-attaché op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Persbericht | 30-06-2009

De heer drs. A.M. Akkerman (53) wordt op 1 september 2009 voor een periode van twee jaar benoemd als projectattaché op de zogeheten BES-eilanden. De BES-eilanden zijn Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De drie BES-eilanden worden in december 2010 Nederlands openbaar lichaam (vergelijkbaar met gemeente). De staatsrechtelijke hervorming van de Antillen leidt tot aanpassing van regelgeving op de drie eilanden De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is verantwoordelijk voor de toepassing van regelgeving op het terrein van LNV.

Het ministerie van LNV plaatst voor dit doel een kwartiermaker op het kantoor van de commissaris van de BES-eilanden, Henk Kamp, op Bonaire. Ton Akkerman heeft als voornaamste taak de situatie ter plekke in kaart te brengen en de benodigde contacten te leggen. Naast zijn taken als projectattaché BES-eilanden zal hij ook fungeren als LNV-raad in Paramaribo.

Ton Akkerman was de afgelopen vijf jaar Veterinair Raad bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie. Daarvoor was hij onder meer plaatsvervangend Chief Veterinary Officer bij de directie Voedsel en Veterinaire Aangelegenheden, Veterinair Attaché bij het landbouwbureau in Boedapest, en Senior Veterinary Officer bij de directie Milieu, Kwaliteit en Gezondheid.

LNV-attachés vertegenwoordigen het ministerie van LNV in het buitenland. De belangrijkste taken van de buitenlandse dienst van LNV zijn bilaterale en multilaterale samenwerking, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening en beleidsondersteuning.